Sportlust Vroomshoop verslaat hekkensluiter La Premiere

Zondagmiddag stond de negende competitiewedstrijd voor Sportlust Vroomshoop op het programma. Sportlust moest aantreden tegen La Premiere, de hekkensluiter van de competitie. Voor aanvang van de wedstrijd stond Sportlust op 7 punten en La Premiere op 3 punten.

Sportlust Vroomshoop wist dat het met een overwinning afstand zou nemen van de plaatsen voor rechtstreekse degradatie. Echter, werd dit voor La Premiere natuurlijk ook beleefd als een zes punten wedstrijd en het was dan ook de uitploeg die al vroeg de score opende.

Op voorsprong

In de zesde minuut werd door La Premiere aan de rechterkant een aanval opgezet en met een snelle combinatie door het midden werd de spits vrij voor keeper Lars Gritter gezet: 0-1. Sportlust keek dus al weer snel tegen een achterstand aan en moest dit dus zien om te buigen. Dit gebeurde dan ook in de 28ste minuut door een doelpunt van Tim Spoor. Spits Dennis Jozic zette Tim Spoor voor open doel, waarna hij eenvoudig de 1-1 op het scorebord kon zetten.

Tij keren

Dit leek ook de stand waarmee beide ploegen konden gaan rusten, maar dit bleek niet het geval. In de blessuretijd van de eerste helft kwam de uitploeg namelijk wederom op voorsprong. Ditmaal een beetje uit het niets, maar het was wederom een combinatie over rechts die tot een goal leidde voor de club uit Almelo. Ruststand: 1-2. Het was dus nogmaals aan Sportlust Vroomshoop om het tij te keren. Om te beginnen moesten de Vroomshopers dan wel meer duels en tweede ballen gaan winnen, en dit gebeurde ook in de tweede helft.

Welverdiende 2-2

Sportlust kwam hierdoor beter in de wedstrijd en dat betaalde zich uit in de gelijkmaker in de 58ste minuut. Joppe Wekamp kapte met een fantastische actie zijn tegenstanders uit op de zestien meter en haalde daarna verwoestend uit op het doel van de Almelose goalie. Een onhoudbaar schot die werd bekroond met de welverdiende 2-2. Nu voor de derde keer met een gelijke stand op het scorebord kon Sportlust wederom op zoek naar de overwinning.

Geweldige save

En ditmaal met succes. In minuut 75 kon Tim Spoor met een vrije trap de bal richting tweede paal brengen en deze werd binnengelopen door matchwinner Bart Dogger: 3-2. Hiermee waren de drie punten binnen handbereik, maar kon dit niet worden gerealiseerd zonder man of the match Lars Gritter. In de slotfase leek het namelijk nog 3-3 te worden, echter wist Gritter dit op wonderbaarlijke wijze te voorkomen met een geweldige save.

Al met al een zwaarbevochten overwinning voor Sportlust Vroomshoop die uiteindelijk over de streep werd getrokken met vechtlust in de tweede helft. Zondag speelt Sportlust tegen Manderveen die, ondanks dat ze op dit moment een-na-laatste staan in de competitie, vandaag gelijk speelde tegen koploper UD Weerselo en dus niet onderschat mogen worden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer