A.D’s verslag: Mariënberg laat het liggen in Nijverdal

Nogmaals, herhaling van zetten. Mariënberg kan het niet op halve kracht. Vooral in het eerste bedrijf gaven enkele spelers zaterdag niet thuis. Mariënberg liet het liggen in Nijverdal, en verloor met 1-0 bij Door Eendracht Sterk.

Door A.D.

DES was feller in de duels, was eerder bij de bal, schreeuwde moord en brand als ze werden gevloerd en was constant hoorbaar binnen en buiten het veld. Wij zijn een stel ideale schoonzonen maar absoluut geen gifkikkers.

Mateloos geërgerd

Ik heb me mateloos geërgerd aan de nummer 10 van onze gastheer. Maar eigenlijk moet je ook bewondering hebben voor Tom Woesthuis. Wat een irritante gozert in het veld, elke keer zich beklagen bij de jonge scheidsrechter wanneer het spel stil lag maar hij hield wel zijn ploeggenoten bij de les en zorgde er mede voor dat de Westerparkbewoners nooit terug in de gewenste positie konden komen.

Lesje doeltreffendheid

Zo’n type Lothar missen wij gewoon. Wij zijn niet van dat soort spelletjes maar dat brak ons wel op voor de tweede keer in successie. Zowel tegen ATC ’65, uit in Hengelo, alsmede uit in Nijverdal op sportpark Gagelman kregen wij een lesje in doeltreffendheid, gogme en dat er andere zaken (mee)spelen om een duel te winnen. Voetballend was DES misschien niet de betere, maar er stond wel meer een team dat tot het gaatje wilde gaan. Bij ons waren teveel spelers niet in de gewenste vorm.

Punten verloren

Aan inzet ontbreekt het bij Mariënberg gesproken nooit, maar de constatering is dat de laatste twee duels daar net het pijnlijke punt zat. In de laatste twee wedstrijden werden vier punten verloren. Dat kan gebeuren. De rug moet snel worden gerecht, want komende zaterdag wacht thuis Banthum in de onvervalste kanaalderby. Dan gelden er geen excuses meer. Dan moet er door iedereen, zowel basis- als wisselspeler geleverd worden.

Beter bewapend

De dood of de gladiolen. Ik opteer zekers voor het laatste. Kom op, laat je rood-zwarte bloed… Neuh, DES had zich afgelopen zaterdag gewoon beter bewapend. Eerlijk is eerlijk, zij verdienden de zege op basis van de eerste helft en een portie onverzettelijkheid. Iets dat ons normaal gesproken ook wel ligt. Nu liet Mariënberg zich iets te gemakkelijk naar de slachtbank leiden.

Meer zielen

Geen man overboord, ze brouwen nog steeds bier in Enschede en Arcen maar wel even een wake-up call voor zowel de selectie als iedereen die Mariënberg een warm hart toedraagt. Het moet de komende weken zekers anders. Zo gaan wij de bekende bietenbrug op. Ach, genoten doe je sowieso. Van het zonnetje, van de gesprekken aan de lijn en van gastvrouw Gerdien en fotografe Ellen. Ik opteer ook voor meer leuke en lieve vrouwen bij de rood-zwarten. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Fijn weekend, derhalve. Even tot hier. En volgende week gewoon de beste willen zijn tijdens de battle of the farmers tegen de club vijf kilometer verderop (VKV).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer