Blauw Zwart wint overtuigend in eerste zaalwedstrijd

De ploeg uit Wierden ontvangt EKC2000 uit Emmen. Een echte thuiswedstrijd kan het echter niet genoemd worden, gezien het feit dat ze moeten uitwijken naar sporthal de Zomp in Enter, een kleine 10 kilometer verderop. Met daarnaast een alles behalve ideale voorbereiding én twee missende basisspelers, belooft het een pittige zaterdag te worden.

In de allereerste minuut komt Blauw Zwart op achterstand door een afstandsschot van de bezoekers. Dit is tevens het enige moment waarop de blauwhemden tegen een achterstand hebben aangekeken. Het antwoord volgde. Het lukt ELC2000 om tot 2-2 bij te blijven, maar daarna loopt de thuisploeg eenvoudig – en via verschillende schijven – weg naar een 9-4 voorsprong. Het lukt EKC2000 niet om iets te forceren, waardoor er gerust wordt met 13-7 in het voordeel van Blauw Zwart. 

In de rust worden er complimenten uitgedeeld, maar nog belangrijker: aangegeven om scherp te blijven. De kleine, persoonlijke fouten moeten eruit. EKC2000 is niet zomaar gekomen en zullen er de tweede helft alles aan doen om het verschil kleiner te gaan maken. 

Opnieuw opent de uitploeg de score, maar wederom heeft Blauw Zwart haar antwoord klaar. Dit spelbeeld verhoudt zich gedurende de tweede helft. Wanneer EKC2000 een sprankje hoop voelt door te scoren wordt dit vernietigt door een tegendoelpunt. Slechts enkele keren komt EKC2000 tot een gat van drie doelpunten, maar de winst voor Blauw Zwart is niet in gevaar geweest. De wedstrijd wordt volwassen uitgespeeld en bij het eindsignaal staat er een 22-16 stand op het scorebord. Een welverdiende overwinning voor Blauw Zwart. 

Volgende week speelt de Blauw Zwart Promotions formatie dé derby tegen SDO uit Westerhaar. De vorige ontmoeting in het voorgaande veldseizoen eindigde in een 12-17, in het voordeel van het team van Edgar Korf. Echter, derby’s blijven derby’s waarmee het alle kanten op kan gaan. Aanvang om 15:30 @ de Klaampe in Westerhaar.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer