BZSV De Blauwwitters wint heet potje in Rijssen

BZSV De Blauwwitters heeft op bezoek bij Sportclub Rijssen haar tweede overwinning op rij behaald. Na 90 minuten vol strijd en matig voetbal stond de ploeg uit Borne afgelopen weekend weer aan de goede kant van de streep en kon het opnieuw drie belangrijke punten bijschrijven.

Het was bij voorbaat al een pikant duel om meerdere redenen. De stand op de ranglijst, de trainer en twee spelers met een lang verleden bij SC Rijssen en de gebeurtenissen van vorig jaar (wedstrijd gestaakt). Dit waren de ingrediënten die maakten dat velen al lang van te voren uitkeken naar deze wedstrijd.

Oranje en zwart

Dat was ook duidelijk zichtbaar aan het aantal supporters wat op deze zaterdagmiddag naar sportpark de Koerbelt was gekomen. Voor de supporters van BZSV was het wel even wennen. Hun club moest voor de eerste keer aantreden in het fonkelnieuwe uit-tenue. De Blauwwitters in oranje en zwart. Beide ploegen begonnen twijfelend aan het duel en kwamen lastig tot voetballen op het spekgladde veld.

Zichzelf tekort

Daardoor werd vaak de lange bal gehanteerd. In de tiende minuut was er toch plots de voorsprong voor BZSV. Een op het oog eenvoudige terugspeelbal werd slecht gecontroleerd door keeper Jessie de Moor. Kent Arslani was alert en zette de keeper onder druk. Deze probeerde Arslani uit te kappen, maar dat ging helemaal mis. Waardoor Arslani de bal het lege doel in kon schuiven. Na de 0-1 werd het voetbal niet veel beter. BZSV was dominanter en dreigender, maar het sprong te gemakzuchtig om met de kansen. Daarmee deed het zichzelf tekort.

Meer naar achteren

Aderlating voor BZSV was het uitvallen van aanvoerder Joey Snijders, die met een blessure aan zijn nek de strijd na een half uur moest staken. In het resterende kwartier van de eerste helft kwam SC Rijssen eindelijk wat beter in de wedstrijd en moest BZSV wat meer naar achteren. Tot grote kansen leidde dit niet, totdat SC Rijssen op slag van rust een makkelijk gegeven penalty kreeg. Het was Leroy Winters die de bal van een meter afstand op zijn hand geschoten kreeg.

Langs het lichaam

Een hand die ook nog eens langs het lichaam leek. Tot ieders verbazing zag de, verder goed fluitende, scheidsrechter er een penalty in. Het cadeautje werd koelbloedig binnengeschoten door Rinaldo Paalman, die zo de ruststand bepaalde op 1-1. Na rust bleef het voetballend gezien matig. Het veld en de spanning om een doelpunt tegen te krijgen speelde een rol en dat was merkbaar aan beide kanten.

Op het spel

Ook aan het publiek was duidelijk te merken dat er wat op het spel stond. Bij elke beslissing van de man in het zwart steeg er veel lawaai op uit het publiek. Dit zorgde soms voor een wat grimmige sfeer, maar zoals het een goed scheidsrechter betaamt raakte deze er niet van onder de indruk. Er was dreiging van beide kanten, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dit niet. Hoewel BZSV wel het meeste aanspraak maakte op een doelpunt, moest met het aanbreken van de slotfase toch rekening gehouden gaan worden met een puntendeling.

Weer op voorsprong

Tot in de 80ste minuut Winston Somhorst en Bas Siccama, net als vorige week, de ban braken voor De Blauwwitters. Een schitterende steekpass van Somhorst zette Siccama alleen voor de keeper. De aanvallende middenvelder wist, zoals al vaker dit seizoen, wel raad met de kans. Een subtiel tikje langs de uitkomende keeper liet de bal in de verre hoek verdwijnen. Met nog tien minuten op de klok stond de ploeg uit Borne weer op voorsprong.

Lange bal hanteren

SC Rijssen ging na de 1-2 vol voor het slotoffensief, door veel spelers naar voren te sturen en de lange bal te hanteren. De lange ballen bleken echter een makkelijke prooi voor de verdedigers van BZSV. En hoewel de spanning in de laatste minuten om te snijden was kwam de zege niet meer echt in gevaar. Daarmee is er de verdiende overwinning voor BZSV en klimt het weer een plek op de ranglijst.

Volgende week gaat BZSV De Blauwwitters thuis de strijd aan met SVV uit Sibculo. SVV bezet met 1 punt uit 7 wedstrijden de laatste plaats. Een mooie kans voor BZSV om een gat te slaan en weg te komen uit de onderste regionen. De wedstrijd op sportpark ’t Wooldrik begint om 14.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer