De Tukkers boekt verdiende zege op BWO

Het eerste elftal van De Tukkers heeft de uitzege bij Schalkhaar een goed vervolg kunnen geven. Op het eigen sportpark ‘T Loarkamp werd medekoploper BWO uit Hengelo zondagmiddag met 2-0 verslagen.

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd en dat resulteerde in de vierde minuut in een goede mogelijkheid. Buitenspeler Tim Haarhuis legde de bal vanaf de rechterkant goed terug op Marco Stege. De aanvoerder van De Tukkers zag zijn inzet geblokt worden.

Bovenliggende partij

Daarna bleven de Albergenaren de bovenliggende partij en kregen een paar kleine kansen. Na een hoekschop zag Kjell Huisman van dichtbij zijn schuiver door de doelman gekeerd worden. Niet veel later wist een verdediger van BWO de inzet van Kjell Huisman nog net te toucheren, waardoor de bal naast ging. De gasten kwamen er wel af en toe dreigend uit, maar grote kansen bleven uit. De zwart-witten kwamen nog wel goed weg toen een verdediger de bal in het eigen strafschopgebied met de hand toucheerde. De scheidsrechter oordeelde dat de arm langs het lichaam was en dus bleef een strafschop voor BWO uit.

Fenomenale boogbal

In minuut 32 kwam De Tukkers op een 1-0 voorsprong. BWO was in de aanval en uit de omschakeling sloeg de thuisploeg genadeloos toe. De bal werd veroverd en Joep Egberink stuurde vervolgens Kjell Huisman de diepte in. Vanaf een meter of 25 wist hij met een fenomenale boogbal via de binnenkant van de paal het net te vinden. Na het doelpunt had De Tukkers het even lastig. BWO drukte de zwart-witten terug op de eigen helft en dat leverde enkele gevaarlijke situaties op rondom het strafschopgebied. Doelman Rens Davina van De Tukkers moest in minuut 38 handelend optreden en wist een schot van dichtbij te keren.

Slim door

In het begin van de tweede helft probeerde BWO de lijn van vlak voor rust door te trekken wat resulteerde in veel hoekschoppen en vrije trappen op de helft van De Tukkers. Tot grote mogelijkheden leidde dit niet en zo’n tien minuten later verdubbelde de Albergenaren aan de andere kant de voorsprong. Kjell Huisman haalde aan de rechterkant de achterlijn en gaf de bal laag voor richting Joep Egberink. De middenvelder van De Tukkers tikte vervolgens de bal slim door op de meegelopen Tim Haarhuis. Met zijn linkerbeen schoot Haarhuis laag in de hoek raak: 2-0.

In het restant van de wedstrijd had De Tukkers weer de overhand en had het zomaar 3-0 kunnen worden. Invaller Thijs Leemhuis schoot recht op de doelman af en een afstandsschot van Joep Egberink spatte uiteen op de lat. BWO werd in minuut 83 nog eenmaal gevaarlijk, maar doelman Rens Davina keerde het schot vanaf 20 meter en hield zijn doel daarmee schoon. Aanstaande zondag reist De Tukkers af naar Enschede waar het uitduel tegen FC Suryoye-Mediterraneo op het programma staat. De aftrap op sportpark Wesselerbrink is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer