Pim Bonder

EHV, kampioen kansen scheppen, verliest van Amersfoort 

De heren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A thuis met 1-3 verloren van Amersfoort. De teleurstelling was groot bij de thuisploeg, die opnieuw vooral van zichzelf verloor.

Op de foto: Aanvoerder Pim Bonder

Als er een competitie bestond in het scheppen van kansen, dan waren de Enschedeërs een serieuze kanshebber voor de eerste plaats. Dat is het probleem dus niet, dat zit ‘m in het benutten van de mogelijkheden en daar mankeert het al een paar weken aan.

Fatale derde goal

Ook tegen Amersfoort, al jaren een geduchte tegenstander, ging het in de vijandelijke cirkel vaak mis. De enige die het vizier één keer op scherp wist te zetten, was Wouter Nederhand, die in de laatste minuut de 1-3 scoorde. Als het daarvoor niet mis was gegaan toen balverlies op de middellijn leidde tot de fatale derde Amersfoortse goal, dan had ‘Gronau-West’ nog kunnen toeslaan, maar de tijd daarvoor ontbrak.

Over jezelf af

En zo verspeelde EHV alweer kostbare punten in een wedstrijd waarvan het eindresultaat de verhoudingen totaal niet weergaf. Met nog twee duels te gaan vóór de winterstop hoopt Richard van Wezenbeek uiteraard op een kentering: “Dit is zo jammer, maar als je zoveel kansen laat liggen en uit niet één van de acht, negen strafcorners gevaar weet te stichten, dan roep je het onheil over jezelf af”, aldus de trainer/coach.

“We wanhopen niet”, vervolgt Van Wezenbeek. “Integendeel, maar een paar punten winnen zou wel erg lekker zijn. Dat verdient de ploeg en het goede spel moet gewoon een keer beloond worden, dat kan niet anders.” Aanvoerder Pim Bonder werd door zijn team uitgekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer