Geen winnaar én geen doelpunten in derby tussen KOSC en DTC

Bij de bekendmaking van het speelschema voor de competitie springt er voor iedere club wel één of twee wedstrijden bovenuit. Voor DTC zijn dat dit seizoen de wedstrijden tegen KOSC, en uitgerekend in het weekend van de ‘koale kermis’ mocht DTC op bezoek bij de buurman uit Ootmarsum.

In de beker kwamen de teams elkaar de afgelopen jaren al wel eens tegen, maar in competitieverband werd deze wedstrijd nog nooit gespeeld. KOSC begon uitstekend aan het seizoen met drie overwinningen vanaf de start, maar de laatste twee wedstrijden werden teleurstellen verloren. DTC is uitstekend aan het seizoen begonnen met 12 punten uit de eerste 5 wedstrijden

Geen strafschop

Op een vol Sportpark ’n Tooslag met veel meegereisde supporters uit Lattrop en Tilligte werd de opkomst opgesierd met vuurwerk en oranje-blauwe rookpotten. De eerste helft was echter een stuk minder spectaculair. De wedstrijd kwam langzaam op gang en na ruim een kwartier meldde DTC zich als eerste voor een van de doelen. David Westerhof bracht de bal laag voor richting Niels Wessels die door een verdediger onderuit werd getrokken. Scheidsrechter van dienst Floors zag er echter geen strafschop in.

Knappe aanname

KOSC kwam daarna wat beter in de wedstrijd en kreeg via Fabian Harperink een schietkans, maar Wout Groeneveld wist het schot genoeg van richting te veranderen. De beste kans van de eerste helft was ook voor de thuisploeg. Een voorzet vanaf links werd ter hoogte van de strafschopstip hoog over geschoten. Tussendoor schoot Sam Tebbe na een knappe aanname op de borst de bal met links over.

Beste mogelijkheid

Ook de laatste kans in de eerste helft was voor KOSC. Doelman Jordi Visschedijk ging bij een hoekschop eerst onder de bal door, maar bracht daarna tot twee keer toe van dichtbij goed redding. KOSC had in de eerst helft een licht overwicht, maar in de tweede helft waren die rollen omgedraaid. Kansen waren nog steeds schaars en het duel speelde zicht voornamelijk af op het middenveld. Na een klein uur kreeg Tebbe de beste mogelijkheid van de wedstrijd.

Spanning voelbaar

Zijn schot belandde echter hard in het zijnet, nadat hij door Westerhof was weggestoken. Naarmate het einde naderde werd de spanning op en naast het veld steeds beter voelbaar. Beide teams weigerden om te verliezen en schuwden de duels niet. Afstandsschoten van Westerhof en invaller Nick Huusken vlogen hoog over en een vrije trap voor KOSC op de rand van de zestien werd in de muur geschoten.  Zo eindigde de wedstrijd net zoals die begon: 0-0.

Het eerste gelijkspel van het seizoen zorgt ervoor dat DTC nu 13 punten heeft uit 6 wedstrijden. Daarmee staat het nog steeds bovenaan, maar er zijn vier ploegen die op slechts één punt volgen. Volgende week komt BVV Borne op bezoek in Lattrop. De aftrap is zoals gewoonlijk om 14.00.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer