Heracles Almelo boekt ruime zege op NAC Breda

Heracles Almelo heeft vrijdagavond een ruime zege geboekt op NAC Breda . Nikolai Laursen (2x), Thomas Bruns, Ruben Roosken en Emil Hansson zorgden voor een 5-1 overwinning op Erve Asito.

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

De bezoekers namen na negen minuten de leiding. Een counter eindigde bij Odysseus Velanas, die van dichtbij kon afronden. Na dertien minuten kreeg Heracles de eerste kans. Nikolai Laursen mikte echter over. Drie minuten daarna was daar alsnog de gelijkmaker. Een voorzet van Marco Rente werd door Thomas Bruns met een kopbal tot de 1-1 gepromoveerd.

Verre hoek

Na twintig minuten spelen mikte Marko Vejinovic net over het doel. Nauwelijks een minuut later kon Thomas Bruns de bal van dichtbij maar net niet binnenwerken. Na dertig minuten voetballen in Almelo viel de 2-1. Ruben Roosken schoot de bal fraai, hard en laag in de verre hoek, waarna Heracles Almelo doorging met het creëren van kansen. Nikolai Laursen schoot in de 32ste minuut nog over en Roy Kortsmit keerde nauwelijks een minuut later een poging van Thomas Bruns.

Voor rust

De 3-1 kwam nog voor de rust, in de 42ste minuut. Een voorzet van Ruben Roosken werd door Nikolai Laursen van dichtbij afgemaakt. Een NAC-poging via Odysseus Velanas ging in de 55ste minuut voor het doel langs. Heracles meldde zich pas ruim twaalf minuten later weer voor het doel van Kortsmit. Een poging van Emil Hansson werd door de doelman gepareerd en Sem Scheperman kreeg de rebound er net niet in.

Fraaie wijze

Heracles Almelo bleef aanzetten. Nikolai Laursen schoot in de 71ste minuut op fraaie wijze de 4-1 binnen. Nauwelijks drie minuten daarna vond ook Emil Hansson het doel, met een geplaatst schot van afstand. In de 77ste minuut moest Roy Kortsmit nog twee keer in actie komen. Eerst op een wapenfeit van Nikolai Laursen, daarna op een kopbal van Lucas Schoofs. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en eindigde in een 5-1 overwinning voor de Almeloërs.

Heracles Almelo – NAC Breda: 5-1 (3-1)

Scoreverloop

8′ 0-1 (Velanas)

16′ 1-1 (Bruns)

30′ 2-1 (Roosken)

42′ 3-1 (Laursen)

71′ 4-1 (Laursen)

74′ 5-1 (Hansson)

 Arbiter: Dennis Higler

 Gele kaart: Sonnenberg (Heracles Almelo)

Opstelling Heracles Almelo: Brouwer, Rente, Sonnenberg, Hoogma, Roosken (82′ Deyonge), Schoofs, Vejinovic (67′ Scheperman), Bruns (82′ Ibrahimoglu), Laursen (83′ Wehmeyer), Armenteros (67′ Sierra), Hansson.

Opstelling NAC Breda:Kortsmit, Lucassen, MacNulty, Velthuis, De Wijs, Agougil, Plat, Banzuzi, Velanas (80′ Vet), Van der Sande (84′ Herrmann), De Rooij (80′ Marijnissen).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer