Heracles Almelo in slotfase langs Willem II

Heracles Almelo heeft vrijdagavond drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Willem II. Jizz Hornkamp bracht Willem II nog op voorsprong, maar Lucas Schoofs tekende met zijn hoofd voor de gelijkmaker. In de slotminuut vezorgde diezelfde Schoofs de assist waaruit Thomas Bruns voor de overwinning tekende: 1-2. 

Foto: Sportfoto-Oost.nl (archief)

Willem II werd al vroeg in de wedstrijd twee keer gevaarlijk. Nick Doodeman zag doelman Michael Brouwer op zijn pad. De corner die hierop volgde, leverde een schietkans op voor Pol Llonch. Hij raakte de paal.

Meer mogelijkheden dan kansen

De bezoekers kregen daarna meer grip op de wedstrijd, maar zonder echt kansen te krijgen. Een mogelijkheid voor Emil Hansson ging in de 28ste minuut hoog over. Marko Vejinovic leidde in de 42ste minuut met een pass een betere kans in. Kostas Lamprou wist de inzet van Nikolai Laursen echter te keren. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Lucas Schoofs nog een kans uit een hoekschop. Lamprou stond wederom in de weg.

Via Schoofs wel raak

De thuisploeg kwam enkele minuten na de pauze op voorsprong. Lucas Woudenberg zag zijn poging gekeerd door Brouwer. De aansluitende hoekschop werd echter tot doelpunt gepromoveerd door door Jizz Hornkamp. In de 52ste minuut kon hij de tweede treffer maken, maar tikte hij de bal naast. Heracles was enige tijd zoekende, in de 58ste minuut was de gelijkmaker zelfs dichtbij. Samuel Armenteros schoot de bal op de lat. Vier minuten later was het via Lucas Schoofs wel raak. Hij trof het net uit een voorzet van Ruben Roosken.

Genoegen nemen met punt

Beide ploegen zochten daarna naar een voorsprong. Emil Hansson probeerde het na 69 minuten spelen met een schot in de korte hoek. Namens Willem II gleed Jeremy Bokila de bal in de 76ste minuut van dichtbij over het doel. Heracles-goalie Michael Brouwer tikte in de 82ste minuut nog een vrije trap van Matthias Verreth tegen de lat. Daarmee leek Heracles Almelo genoegen te moeten nemen met een punt.

Maar Lucas Schoofs ging in de slotminuut door over rechts. Thomas Bruns tekende daarop voor een 1-2 overwinning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer