Heren 1 Het Ravijn uitgeschakeld in de KNZB beker. Dames Het Ravijn tweede in de beker

De KNZB beker ronde is exit voor de heren van Het Ravijn. In de kwartfinale ging de Nijverdalse ploeg in Zaandam bij ZV De Zaan roemloos met 18-14 onderuit, waardoor het bekertoernooi er voor de Nijverdallers opzit. Na een 17-10 opleving vorige week in eigen huis tegen ZPC Amersfoort in de competitie, wisten ze dat zaterdag niet uit te bouwen en zakte het team in de bekerwedstrijd, collectief mentaal weer door haar hoeven. Het wordt tijd dat de spelers ervan overtuigd raken dat ze als regerend landskampioen een voorbeeldfunctie vervullen, dat in het water tot uiting dient te komen. De waterpolodames deden het beter. In Krommenie werd er tegen De Ham met 10-10 gelijk gespeeld.

Heren 1

Jorn Muller over de met 18-14 verloren bekerwedstrijd: “Het was geen goede wedstrijd. We kregen te veel contra doelpunten tegen. Met 18 tegendoelpunten wordt het lastig om de wedstrijd te winnen”. De heren kunnen zich nu richten op de eredivisie competitie, waar de komende tijd allemaal finalewedstrijden moeten worden gespeeld om aan te haken bij de bovenste vier ploegen waardoor de competitie een dragelijker aanzien krijgt.

Dames 1

Laura Boerdam had een heel positiever verhaal over de bekerwedstrijd van de dames: ” In de eerste periode was de verdediging goed en maakten we de kansen niet af in de aanval. Dit pakten we de tweede periode goed op waardoor we iets uitliepen op De Ham. Maar door kleine foutjes kwam De Ham goed terug. We bleven doorvechten tot het einde wat resulteerde in een 10-10 eindstand. Hierdoor zijn we een ronde verder en zijn we tweede in de poule geworden”.

Wedstrijden komend weekend

De waterpolodames spelen zaterdag 3 december om 17:40 uur in het eigen Ravijnbad tegen ZV De Zaan. De waterpoloheren reizen naar Eindhoven, waar om 20:00 uur PSV dient te worden verslagen. Als dit gebeurd kunnen er weer drie punten aan de 6 punten worden toegevoegd. Normaliter moet dat lukken!

Statistieken KNZB beker heren 1 tegen ZV De Zaan

ZV De Zaan-Het Ravijn:18-14.
Periodestanden 4-4, 10-8, 15-10, 18-14
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Jorn Muller 4x, Emiel Wouters 3x , Hugo Wouters 3x, Bas ter Brake 2x, Yoran Loos 1x en Thijmen Karel 1x.

Statistieken KNZB beker heren dames 1 tegen ZV De Ham

De Ham-Het Ravijn: 10-10.
Periodestanden:1-0, 4-6 (3-6), 8-7 (4-1) 10-10 (2-3)
Doelpunten Het Ravijn: Nina Scholten 3x, Noa de Vries 2x, Pien Gorter 2x, Dian Scholten 1x, Margreet ter Schure 1x, Luna de Vries 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer