Heren Het Ravijn boeken tweede overwinning in Eredivisie waterpolo competitie

Eindelijk! Daar was ‘ie dan. De tweede overwinning van de waterpoloheren van Het Ravijn. De zesde competitiewedstrijd leverde die zo gewenste overwinning op. Zaterdagavond in eigen huis werd ZPC Amersfoort met 17-10 verslagen en kon de ploeg van trainer-coach Zeno Reuten drie punten bijschrijven, waardoor de Nijverdallers een plek stegen op de ranglijst en met 6 punten uit 6 gespeelde wedstrijden de achtste plek op de ranglijst bezetten.

Foto: Laurens Jan Schothans

Werken aan stabiliteit en vertrouwen

Na het halen van de kwartfinale in de Europese cyclus om de Challenger Cup, was ook deze pot waterpolo er eentje die met open armen werd begroet. Zeno Reuten: We hebben een degelijke pot waterpolo gespeeld. Het spel wordt elke week beter. Het herstel zet zich door. We moeten elke week wedstrijd voor wedstrijd gaan spelen. Nu is het zaak dat we gaan werken aan stabiliteit en vertrouwen”.

Wedstrijd om de KNZB beker

Dat doet de ploeg komend weekend in een wedstrijd om de KNZB beker. Ze spelen hiervoor een uitwedstrijd in zwembad De Slag in Zaandam, waar de heren van ZV De Zaan zaterdag 26 november om 17:45 uur de tegenstander zijn.

De waterpolodames van Het Ravijn mogen zaterdag 26 november ook weer aan de bak. Zij moeten naar Krommenie, waar om 20:15 uur in zwembad ” De Crommenije” de dames van ZV De Ham , ook voor een ronde in de KNZB beker, de tegenstandsters zijn.

Statistieken

Zwembad: Het Ravijn-zwem,sport-zorg:

Het Ravijn-ZPC Amersfoort: 17-10
Periodestanden: 3-3, 9-6 (6-3), 13-7(4-1), 17-10 (4-3).
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 4x, Yoran Loos 3x, Bas ter Brake 3x, Emiel Wouters 3x, Hugo Wouters 2x, Jorrit Aanstoot 1x, Rob Gottemaker 1x.
Doelpunten ZPC Amersfoort: Jan Willem Slaghuis 3x, Max van der Werve 2x, Gergely Palotás 2x, Milan Börcsök 2x, Jort van der Werve 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer