Heren Ravijn bereiken kwartfinale Challenger Cup

Het was zondagmorgen feest in Barcelona. De Nijverdalse waterpolo-heren van Het Ravijn zijn er in geslaagd de kwartfinale in de Challenger Cup te bereiken, door de cruciale wedstrijd tegen het Israëlische ASA Tel Aviv met 4-14 te winnen.

Foto: Laurens Jan Schothans

Daarmee is de Nijverdalse formatie van trainer-coach Zeno Reuten tweede geworden achter de gastheren van CN Terrassa, dat zaterdagavond met 16-13 te sterk was voor de Nijverdallers.

Niet meer in gevaar

Aanvoerder Jorn Muller over de wedstrijd zaterdagavond tegen CN Terrassa: “We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld tegen een team dat ieder seizoen weer meedoet op Europees niveau. Door een paar slordigheden hebben we helaas niet méér uit de wedstrijd kunnen halen. Ondanks dat konden we redelijk bij blijven in de wedstrijd.” De overwinning kwam voor de thuisploeg echter nimmer in gevaar.

Geen echte vuist maken

Zondagmorgen stond de afsluitende wedstrijd tegen ASA Tel Aviv op het programma. De Israëliërs hadden zaterdagmorgen al met 12-4 klop gehad van CN Terrassa en konden zondag ook geen echte vuist maken. Zeno Reuten over de wedstrijd: “We zijn de wedstrijd zondagochtend scherp gestart, waardoor we snel op voorsprong kwamen. Het gehele team heeft veel kunnen spelen en daarbij mooi samen gespeeld. Plaatsing voor de kwartfinale is een mooie beloning voor een goed weekend samen in Terrassa.” 

Verloren grip op wedstrijd

De waterpolo-dames van Het Ravijn moesten zaterdagavond in Utrecht de strijd aanbinden met de dames van UZSC. De wedstrijd eindigde in een 13-6 overwinning voor thuisploeg UZSC. Woordvoerster Laura Boerdam over de wedstrijd: “In de eerste periode verloren we de grip op de wedstrijd door de fel-en snelheid van UZSC. In onze aanval lukte het ons niet om de acties af te ronden in doelpunten en kwamen we hierdoor niet dichterbij UZSC”.

Dames 1 is dit weekend vrij. Ze hoeven geen competitiewedstrijd te spelen. en komen pas zaterdag 26 november weer in actie in een uitwedstrijd tegen De Ham Krommenie. Heren 1 mag zaterdag 19 november weer aan de bak in een thuiswedstrijd. Het duel met ZPC Amersfoort vangt aan om 17.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer