VZ&PC

Nipt verlies VZ&PC tegen koploper Aqua Novio Nijmegen

De waterpoloheren van VZ&PC doen een stapje terug als het gaat om de bovenste plaatsen. Beide voormalige eerste klassers OZ&PC uit Oldenzaal en Aqua Novio delen nu de bovenste plaatsen.

VZ&PC kende een goede start tegen de Nijmegenaren en kwamen door doelpunten van Sportel en Smelt op een 2-0 en kon de eerste periode zelfs afsluiten met een 3-1 voorsprong.

VZ&PC moest alle zeilen bij zetten om Aqua van het scoren af te houden, mede door vier ondertallen kwam Aqua Novio voor het eerst op voorsprong. 3-5.

In een spannende derde periode waar het spel op en neer golfde vergrootte Aqua eerst nog de voorsprong naar 3-6 maar kroop de Vriezenveense ploeg langzaam dichterbij tot halverwege de op schot zijnde N. Sportel van af de vleugel de 6-6 binnen schoot. Hierna moest VZ&PC opnieuw in de achtervolging een misverstand en een vlammend schot bleek teveel voor de VZ&PC defensie 6-8. J. Roelofsen kon voor VZ&PC weer de aansluiting produceren 7-8 en kon een bleef een ondertal zonder gevolgen.

In de laatste periode telde de zware foutenlast van VZ&PC parten nadat het eerst met een counter op gelijke hoogte was gekomen 8-8. Twee ondertallen op rij en de derde persoonlijke fout voor Smelt stelde Aqua Novio in staat om weer op voorsprong te komen 8-9.

Het ontbrak VZ&PC aan de kracht en de scherpte om met een overtal weer naast de Nijmegenaren te komen. Een prima verdedigde ondertal voorkwam een grotere achterstand en kon een time out met een aanval ondersteund door doelman Sanderman niet het gewenste resultaat leveren op tenminste een verdiende puntendeling. VZ&PC blijft nu gedeelde derde omdat ook concurrent Watervlo verloor bij WS Twente en komen beide ploegen op 5 punten achter beide koplopers.

Aanstaande zaterdag wacht weer een uitwedstrijd en wel tegen middenmoter ENC Arnhem.

Setstanden

3-2
3-5
7-8
8-9

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer