Rivo Rijssen neemt drie heel belangrijke punten mee naar huis

Afgelopen zaterdag moesten de dames van de ploeg uit Rijssen al voor het middaguur vertrekken naar Assen waar om 13.00 de wedstrijd al aangevangen werd.

Na het inslaan begon Sudosa niet zo handig met een foutief opstellingsbriefje. In de eerste set was Rivo vooral aan het net slordig maar wist het de set toch te winnen met 22-25, ondanks dat Sudosa in het middenstuk steeds de voorsprong had. Boven de 20 was Rivo echter weer slagvaardig en via 20-21 werd het uiteindelijk 22-25 en dus 0-1.

In de tweede set liep Rivo langer achter de feiten aan. De rumoerige hal in Assen met het daarnaast spelende herenteam hielp niet mee. Veel pass fouten aan de kant van Rijssen waren een feit. Toch bleef het spannend omdat Rivo nog knap terugkwam van 19-14 naar 20-20. Sudosa pakte nu weer over en via 23-20 scoorde Assen op 24-23 toch het setpunt. 1-1

De derde set was een kopie van de tweede. Het middenstuk was weer voor Assen maar Rivo kwam nu langszij op 18-18. De score ging op en neer maar uiteindelijk was het Rivo dat aan het langste eind trok. Trijntje Veerbeek die deze set startte speelde erg sterk op de diagonaal en wist regelmatig het verschil te maken. 1-2

Gelukkig was in de vierde set het team uit Assen gebroken hoewel de start nog voortvarend was met 5-0. Rivo wist snel gelijk te komen en door te stomen via 11-11 naar 16-20 en met 17-25 was de set binnen en dus ook de wedstrijd. 1-3. Drie heel belangrijke punten mee in tas, zeker gezien de andere uitslagen in onze divisie.

Uitblinkers aan de kant van Rivo: Spelverdeelster Suzan Agterberg en de eerder genoemde Trijntje Veerbeek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer