Sportlust Vroomshoop lijdt nederlaag op bezoek bij BVV Borne

Sportlust Vroomshoop ging afgelopen weekend op bezoek bij BVV Borne. Borne is het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde klasse, maar is desondanks op de onderste helft van de ranglijst terug te vinden.

Sportlust wilde uiteraard de knappe overwinning van vorige week, op toenmalig koploper KOSC, een goed vervolg geven. Na twee keer vijfenveertig minuten voetballen stond er een 4-1 eindstand op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg.

Nauwelijks kansen

De beginfase van de wedstrijd was voor de gastheren, wat bovendien al naar een paar minuten spelen leidde tot een voorsprong. Een hoge bal kon niet lekker worden weggewerkt uit de zestien en belandde voor de voeten van een Borne-speler die hier wel raad mee wist. In de fase die hierop volgde was het van beide kanten erg onzorgvuldig aan de bal waardoor er niet tot nauwelijks kansen werden gecreëerd.

Tien man

Schoten van Anthony van Duiven en Tim Spoor hadden niet genoeg vaart om de keeper te verschalken. Het gevaarlijkste moment uit de eerste helft kwam vanuit de counter waarin Toon van Dam de bal mee gaf aan de goed opgekomen Teun Sickman maar de doelman van de thuisploeg wist hier goed op te redden. Op slag van rust moest Sportlust met tien man verder nadat Tim Spoor een natrappende beweging maakte. Zo eindigde een slechte eerste helft met een 1-0 ruststand.

Gedreven Jozic

Direct na rust wisten de gastheren binnen enkele minuten de voorsprong uit te breiden tot een marge van drie. Allereerst schatte een verdediger van Sportlust een diepe bal verkeerd in en ging hij onder de bal door, met als gevolg dat de spits alleen op de goal af kon. Niet veel later werd er uit een counter de 3-0 gemaakt. In de fase die hierna volgde probeerde Sportlust nog wel de aanval te zoeken en wist het onder andere via de gedreven ingevallen Dennis Jozic een aantal keren gevaarlijk te worden.

Goed ingeschoten

Twintig minuten voor tijd besloot de scheidsrechter de assistent-scheidsrechter van Sportlust volledig te negeren. Dit met als gevolg dat de 4-0 werd gemaakt. Een kwartier voor tijd wist Sportlust via een goed ingeschoten strafschop van Anthony van Duiven alsnog voor de eretreffer te zorgen. Hiermee werd de wedstrijd afgesloten met een 4-1 eindstand.

Volgende week wacht er een kans op revanche. Dan komt Sportclub Overdinkel op bezoek in Vroomshoop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer