Sportlust Vroomshoop verliest thuis van Sportclub Overdinkel

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sportclub Overdinkel werd gesproken over de snelle tegentreffers die Sportlust Vroomshoop afgelopen weken tegen kreeg. Dat moest anders en daar was het net waar het ook zondag weer mis ging.

Al binnen drie minuten keek Sportlust Vroomshoop tegen een 0-1 achterstand aan, toen een gat viel in het Vroomshoopse centrum en de doorgestoomde middenvelder de hoek voor het uitkiezen had. In een open wedstrijd rechtte Sportlust de rug en kwam het tot enkele kleine kansjes.

Volgende tegenslag

De grootste kans was in de 12e minuut voor Allard Hankamp, die vanaf vier meter afstand tot ieders en zijn eigen verbazing de bal niet tussen de palen kreeg. Na een klein half uur spelen kreeg Sportlust Vroomshoop de volgende tegenslag te verwerken, toen na een goede verdedigende actie de bal toch voor de spits van de gasten belandde. Hij kon van dichtbij binnen prikken.

Toegevoegde waarde

Sportlust begon overtuigend aan de tweede helft met de ingevallen jeugdige Luuk Bruins en debutant Wout Botter, die lieten zien van toegevoegde waarde te zijn. De grootste kans in de tweede helft was voor de gelegenheidsspits Dinand Hankamp, die zijn kopbal gekeerd zag worden de doelman uit Overdinkel.

Dubieuze wijze

In de 80ste minuut werd een doelpunt van Toon van Dam op dubieuze wijze afgevlagd voor buitenspel, waarmee ook het laatste geloof in een resultaat uit de geelhemden leek weg te sijpelen waardoor de 0-2 eindstand een feit was.

Volgende week wacht voor Sportlust Vroomshoop de lastige uitwedstrijd bij SV Enter. Enter miste vorig jaar op een haar na het kampioenschap.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer