Strijdlustig DTC ten onder in uitwedstrijd tegen Sportclub Overdinkel

In de laatste wedstrijd van de eerste periode stond er een prachtig affiche op het programma tussen Sportclub Overdinkel en DTC ’07, respectievelijk de nummers 4 en 1 van de ranglijst met slechts drie punten verschil. DTC was bij winst zeker van de eerste periodetitel en ook de thuisploeg had op papier nog een klein kansje daarop.

Ondanks de kou konden de spelers van DTC ’07 rekenen op veel support uit Lattrop en Tilligte. De eerste helft was er echter niet eentje om warm van te worden. De openingsfase was van beide kanten erg rommelig.

Uitgelezen mogelijkheid

Na zo’n tien minuten spelen kwam het eerste doelgevaar van de wedstrijd van David Westerhof. Hij kopt een bal net over het doel van de thuisploeg. Sportclub Overdinkel kende daarna in korte tijd een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van DTC, maar dat leidde niet tot doelpogingen. Wel werd een strafschop geclaimd, maar dat wuifde de scheidsrechter weg. Na een klein halfuur kreeg Sam Tebbe een uitgelezen mogelijkheid om DTC ’07 op voorsprong te schieten. Nadat een verdediger van Overdinkel was uitgegleden, kon Westerhof Tebbe alleen richting de keeper sturen. Net op het moment dat Tebbe wou uithalen leek de bal iets op te stuiteren, waardoor zijn schot over ging. Verdere kansen zijn er in de eerste helft bijna niet geweest. Een schot van Overdinkel vanaf de rand van de zestien kon gemakkelijk door Jordi Visschedijk gepakt worden. Ruststand: 0-0.

Totaal andere wedstrijd

In de tweede helft zag men een totaal andere wedstrijd. In de eerste tien minuten was er eigenlijk al meer gebeurd dan in de hele eerste helft. Tebbe liet zijn behendigheid in het strafschopgebied weer eens zien en verdiende net als vorige week een penalty. Hij schoot deze wederom feilloos binnen en zette DTC op een 0-1 voorsprong. Amper een minuut later had Nick Huusken de score moeten verdubbelen. Na verplaatsing van het spel naar de andere kant van het veld stond Huusken oog in oog met de doelman van Sportclub Overdinkel. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman van de thuisploeg. Uit de tegenstoot verdiende Sportclub Overdinkel ook een strafschop.

Alsnog op voorsprong

Verdedigers van DTC ’07 verzuimden de bal weg te schieten en uiteindelijk ging een aanvaller van Sportclub Overdinkel naar de grond en de scheidsrechter legde de bal voor de tweede keer in drie munten op de stip. Doelman Visschedijk ging naar de goede hoek en kreeg ook een hand tegen de bal, maar zag de inzet toch binnenkant paal binnen gaan, 1-1. Kort na de gelijkmaker kreeg Sportclub Overdinkel direct een goede kans om op voorsprong te komen. Een middenvelder dook op voor het doel en plukte een  bal uit de lucht. Visschedijk bracht van dichtbij echter uitstekend redding. Nog binnen het uur kwam Sportclub Overdinkel alsnog op voorsprong. Een snelle aanval over de linkerflank resulteerde in een voorzet die bij de tweede paal binnen geschoten kon worden: 2-1.

Fanatiek aan toe

DTC gaf zich zeker nog niet gewonnen en ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Uit een voorzet van Huusken schoot Tebbe de bal net naast. Inmiddels had DTC ’07 het een en ander omgezet en zette het alles op alles om de wedstrijd nog om te draaien. Aan inzet was aan beide kanten geen gebrek en ook langs de kant ging het er soms fanatiek aan toe. Tien minuten voor tijd leek Sportclub Overdinkel de wedstrijd te beslissen. Het maakte goed gebruik van de ruimte die ontstond en nadat een aanvaller Visschedijk had omspeelt kon hij simpel scoren in een leeg doel: 3-1. Ook in de laatste minuten van de wedstrijd probeerde DTC nog van alles, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Het leidde zo haar tweede nederlaag van het seizoen en zag de eerste  periodetitel aan zich voorbij gaan. Rik Groeneveld liet achterin weinig steken vallen en werd man of the match. Volgende week staat er wederom een lastige wedstrijd op het programma voor DTC ’07, wanneer Enter op bezoek komt in Tilligte. De aftrap is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer