Terecht verlies voor Bousema

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema/JBScues hebben aan de laagste thuiswedstrijd van de eerste helft van de competitie geen punten overgehouden. Halverwege was de wedstrijd tegen Burgmans Biljarts nog in evenwicht. Stefan Galla bewees zijn goede vorm door zijn oud-ploeggenoot Anno de Kleine met 40-26 te verslaan, maar Marco Janssen zorgde met dezelfde cijfers tegen Frans van Schaik voor een 2-2 tussenstand. In het tweede deel waren de gasten de bovenliggende partij. Eddy Leppens versloeg zijn landgenoot Johan Loncelle nipt met 39-40 en captain Johan Roijers was met 31-40 in 32 beurten te sterk voor Stefan Lenting.

Foto: Jaap Gönning

De partij tussen Galla en De Kleine ging tot aan de elfde beurt nog gelijk op, 12-11, maar door een serie van zes caramboles nam de Duitser een 20-12 voorsprong en stond die ruime marge in het verdere verloop van de partij niet meer af. Hij beëindigde zijn solide partij bij de stand 35-26 met drie en twee. De Kleine kwam in de nabeurt, de 28ste niet tot scoren en bleef op 26 steken.

Op de andere tafel bijna een kopie van de andere partij, maar dan omgekeerd. Tot 15-15 in de vijftiende beurt gaven Van Schaik en Janssen elkaar niets toe. Even later was de partij in principe al beslist toen Janssen via 4, 0 en 8 caramboles een 16-27 voorsprong nam. Janssen liet deze voorsprong niet meer in gevaar komen en won eveneens in 28 beurten met 26-40.

In het tweede deel van de wedstrijd waren de gasten duidelijk de betere. Het Belgisch onderonsje kende een wisselvallig verloop. Halverwege stond het na negentien beurten 20-21. Het tweede deel verliep nog grilliger. Via de tussenstanden 22-30 en 30-35 was het uiteindelijk toch Leppens die na 33 beurten met 39-40 aan het langste eind trok.

Op de andere tafel was captain Johan Roijers tegen Stefan Lenting vanaf het begin de bovenliggende speler. Halverwege was het al 9-20 en de Brabander liep zelfs uit naar 12-29. Lenting gaf zich echter niet zomaar gewonnen en vocht zich via 6, 0 10 caramboles terug tot 28-35. Roijers onderkende op tijd het gevaar en finishte na 31 beurten. In de nabeurt kwam Lenting niet verder dan 1 carambole en bleef op 31 steken.

“Teleurstellend”, dat was de uitspraak van Ronny Hazewinkel na afloop. “Misschien een 4-4 maar dit was een terechte uitslag. Er zat vandaag gewoon niet meer in”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer