TVC ’28 ontvangt cheque van Rabobank voor project ‘Van het gas af’

Donderdag 27 oktober heeft voetbalvereniging TVC ’28 – via de Stichting de Grote Moat – een donatie namens de Rabobank Noord en West Twente ter waarde van 10.000 euro ontvangen. De cheque werd uitgereikt voor de verdere verduurzaming van de accommodatie.

Foto: Ben Haarhuis – Jeroen Gerrits, Accountmanager MKB Bedrijven en Joost Eertman, lid van de ledenraad, overhandigden de cheque namens Rabobank Noord en West Twente aan Joost Perik en Theo Wildemors, respectievelijk voorzitter en secretaris/penningmeester van Stichting de Grote Moat.

Met het project ‘TVC ‘28 van het gas af’ heeft TVC de ambitie om per eind november het sportcomplex niet meer te verwarmen door middel van gas. Daarmee is TVC ‘28 de eerste voetbalclub in de gemeente die van het aardgas afstapt.

Vijf thema’s

Samen met klanten, leden en partners wil bank zich inzetten ‘voor een sterkere leefomgeving en voor de grote maatschappelijke uitdagingen van nu’. Initiatieven die aansluiten bij de vijf thema’s van de maatschappelijke agenda van de bank komen in aanmerking voor een bijdrage uit het coöperatief dividend, een coöperatiefonds van de Rabobank dat jaarlijks wordt gevuld met een deel van de winst).

10.000 euro

Één van die thema’s is de energietransitie: Het besparen van energie. Door het verder verduurzamen van de accommodatie verlaagt TVC de energierekening en CO2 uitgave. Reden voor de Rabobank om de aanvraag voor een bijdrage te belonen met het bedrag van 10.000 euro.

Belangrijk aspect

Maar ook de afgelopen jaren investeerde TVC ’28 al fors in het verduurzamen van de accommodatie. In 2014 zijn er zonnepanelen geplaatst op het dak van de kantine en is de verlichting aan de velden voorzien van led-lampen. In 2018 zijn de kleedkamers volledig gerenoveerd. Bij al deze projecten is duurzaamheid volgens de club een belangrijk aspect geweest.

Enorme prijsverhogingen

“De volgende stap is het verlagen van de energie uitgave”, aldus Joost Perik, voorzitter van Stichting de Grote Moat. “We hopen dat we hiermee als voetbalclub een voorbeeld zijn voor onze samenleving. We hebben momenteel te maken met enorme prijsverhogingen. Door dit project zijn onze energiekosten op korte termijn stabiel en gewaarborgd. Het doel is dat dit ook onze leden ten goede komt.”

Stichting de Grote Moat is sinds 2007 belast met het beheer, renovatie en onderhoud van de sportaccommodatie van TVC’28. De stichting voert de realisatie van het project ‘TVC ’28 van het gas af’ samen uit met TDI Techniek. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden begin november starten en eind november afgerond zijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer