VKC ’03 en De Walvisch houden elkaar in evenwicht

Op zaterdag 12 november mochten de heren van VKC ’03 het opnemen tegen het Groningse studententeam van Sem Meijer. Tijdens de voorbespreking van coach Rob Kienhuis tegen zijn volle bank was een ding duidelijk, er moest scherper worden begonnen dan de 0-4 achterstand van vorige week tegen EZC.

Er volgde een bespreking die kort maar krachtig was. Dat er een fysieke pot op de planning was een feit, om te winnen moest er tot het gaatje (er misschien nog wel verder) worden gegaan.

Schade beperkt

Toch waren de heren blijkbaar weer aan het slapen, want voor dat de thuisploeg het doorhad stond het al snel 0-4 voor de Groningers. Het voordeel was dat de Tubbergers wisten hoe ze van een dergelijke achterstand terug moesten komen. Na een aantal onzuivere schoten wist Marcel Mulder voor het eerst het net te vinden voor de thuisploeg. De heren waren daarna in staat om toch drie keer het net te vinden om de schade in de eerste periode beperkt te houden, met een tussenstand van 3-5.

Doorzettingsvermogen beloond

De tweede periode waren de ploegen meer en meer in evenwicht. Raymond Broenink liet weer laten zien hoe hard je moet vechten op de midvoor voor je doelpunten. Met zijn sterke acties konden de Groningers in bosjes richting de hoek met een P. Echter is en blijft de man-meer voorlopig de achileshiel van de heren uit Tubbergen. Rogier Krom had een heerlijk boogballetje die precies op maat was voor de goede keeper uit Groningen. De tussenstand na de wisseling van speelkant was 6-7, het doorzettingsvermogen van de heren werd wel degelijk beloond.

Bij de hand

De derde periode bleek een sterke voor VKC’03, voor het eerst wisten de heren de voorsprong in de wedstrijd te pakken. Het waren Jurian Krom en Ruben Weghorst die mede door twee penalty’s de ploeg bij de hand pakten. Er werd maar liefst vijf keer gescoord door de thuisploeg, waar de uitploeg slechts drie keer het net wist te vinden. Zat er een overwinning in? In de vierde periode was de spanning aan beide zijden te merken, en ook het publiek zat op de punten van de stoelen. Elk doelpunt werd gevierd als een overwinning.

De Groningers wisten weerstand te bieden waardoor het tot de laatste 30 seconden 13-13 stond. Met de laatste man-meer van de wedstrijd voor de heren uit Tubbergen was het de uitgelegen kans om de overwinning te pakken in eigen huis.  Toch werd het tactische plan van coach Kienhuis niet beloond, waardoor beide teams met één punt de kantine in konden. Het publiek was voorzien van een spannende waterpolo-wedstrijd van hoog niveau. Met goede acties en doelpunten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer