Vroomshoopse Boys en Oranje Nassau geven elkaar niets toe

Op de Bosrand begon Vroomshoopse Boys sterk tegen Oranje Nassau uit Almelo. Aanvoerder Léon Dogger kreeg al in eerste minuut een grote schietkans, maar de bal vloog net langs de verkeerde kant van de paal.

De thuisploeg bleef hoog druk zetten en dat werd beloond in achtste minuut. Léon Dogger nam een vrije trap vanaf dertig meter en centrale verdediger Jesper Derks kopte raak: 1-0. In de dertiende minuut leek Bert Verschoor de score te verdubbelen na een fraai aangesneden voorzet van linker vleugelverdediger Sten Runhart. De goed leidende jonge arbiter Rick van Bussel uit Kootwijkerbroek had evenwel hands van de aanvaller van Vroomshoopse Boys geconstateerd.

Fraaie reddingen

In de 17e minuut bracht Bert Verschoor namens de Boys middenvelder Tom Pierik in stelling, maar gehinderd door een Oranje Nassau-verdediger werd de bal naast geschoten. In de fase erna werd het soepel combinerende Oranje Nassau steeds sterker, maar Boys-keeper Chiel Sickman bleek met enkele fraaie reddingen een echte sta in de weg voor de gasten. Zodoende werd met een 1-0 voorsprong voor Vroomshoopse Boys gerust.

Doelrijpe kansen

In de tweede helft probeerde Vroomshoopse Boys waar mogelijk aan te vallen vanuit de omschakeling. Dat leidde tot enkele kleine kansen voor Levi Aitink en Jos Hutten, maar de solide verdediging van Oranje Nassau hield stand. Aan de andere kant kwamen er meerdere doelrijpe kansen voor de bezoekers, maar Boys-keeper Chiel Sickman hield de Boys met enkele geweldige safes op de been.

Tien man

Na een uur spelen wisselde Boys-hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman Bert Verschoor voor Ernst-Jan Heideman. In de 64ste minuut was Sil Derks dichtbij een bevrijdende tweede treffer voor de Boys na een corner van Léon Dogger. De harde kopbal van de rechter vleugelverdediger trof net geen doel. In de 72ste minuut kwam Jordy Harms in het veld voor Tom Pierik. In diezelfde minuut kwam de thuisploeg met tien man te staan. Juliën Derks kon na de tweede gele kaart inrukken.

Onberispelijk binnen

Oranje Nassau rook kansen en verhoogde nog meer de druk op het doel van Vroomshoopse Boys. In de 84ste minuut gebeurde het welhaast onvermijdelijke. Bij de zoveelste aanval van Oranje Nassau werd de bal vanaf links voorgezet. Thijs Hindriks had vrij baan en schoot onberispelijk de 1-1 binnen achter de volstrekt kansloze Boys-doelman Chiel Sickman. Direct daarna zocht het moedig strijdende Vroomshoopse Boys de aanval.

Enerverende derby

Linker vleugelverdediger Sten Runhart bracht Jordy Harms in stelling, die van dichtbij met een dropkick leek te gaan scoren. Een formidabele redding van keeper Thom ter Riet voorkwam een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. Niet veel later floot scheidsrechter Rick van Bussel voor de laatste keer en eindigde deze enerverende Twentse derby tussen de nummers 3 en 6 van de 2e Klasse J in 1-1. Vroomshoopse Boys behield de ongeslagen status, zij het met de nodige moeite, tegen het sterk acterende Oranje Nassau. De vierde stek op de ranglijst biedt zeker perspectief voor het vervolg van deze competitie.

Robert Veld, Patrick Drenthen en Simon Kempers sluiten binnenkort na blessures naar verwachting weer aan. Op donderdag 10 november oefent Vroomshoopse Boys om 20.30 uur thuis op de Bosrand tegen derdeklasser vv Hellendoorn. Op zaterdag 12 november heeft de Boys geen competitieverplichtingen. Op zaterdag 19 november wordt de competitie voor de Boys hervat met een uitwedstrijd bij subtopper Sparta Enschede. Op dinsdagavond 22 november wordt er om 20.15 uur in Harbrinkhoek gebekerd tegen zondag derdeklasser MVV ’29.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer