Vroomshoopse Boys verdiend langs naaste concurrent PH Almelo

Na een midweekse bekernederlaag tegen derdeklasser MVV ’29 had Vroomshoopse Boys iets recht te zetten. Scherpte ontbrak toen in de beginfase en dat moest in het competitieduel tegen naaste concurrent PH Almelo, de nummer 3 van 2e Klasse J niet weer gebeuren.

Foto’s: Jeannet Dogger

Op de Bosrand bleek dat Vroomshoopse Boys die les ter harte had genomen. Direct werd het initiatief genomen en werden de gasten onder druk gezet. In de derde minuut kwam linker vleugelverdediger Sten Runhart goed door en Léon Dogger kreeg een opgelegde kans. Met meer geluk dan wijsheid werd door de defensie van PH Almelo een tegentreffer voorkomen.

Bovenliggende partij

Direct daarna was het wel raak voor de thuisploeg met Bert Verschoor als aangever en Levi Aitink als afmaker: 1-0. Een geïnspireerd spelend Vroomshoopse Boys bleef in de fase erna de bovenliggende partij. Met twee gevaarlijke kopballen was Jos Hutten dicht bij verdubbeling van de score. PH Almelo slaagde er toch in zich wat te ontworstelen aan de druk en met name de technische bekwame aanvoerder Sam Hesselink bleef gevaar stichten. In de 28ste minuut kreeg deze technisch begaafde linkspoot van PH Almelo even wat ruimte, maar zijn daverende schot vanaf twintig meter vloog net langs de linker paal.

Heerlijke steekpass

In de 34ste minuut scoorde Bert Verschoor na een goede actie vanaf links van Léon Dogger. Op advies van grensrechter Bas Lubbers van PH Almelo werd deze treffer vanwege buitenspel teruggefloten door de prima leidende arbiter Niels Mulder uit Almelo. Toch kwam in de 45ste minuut de verdiende 2-0 op het scorebord. De deze middag achter de spitsen opererende Juliën Derks gaf een heerlijke steekpass door het centrum van de verdediging van PH Almelo aan Bert Verschoor. De attente Boys-spits liet vervolgens de uitkomende keeper Arjan Nijenkamp kansloos: 2-0. Met deze stand werd ook gerust.

Snelle aanvallen

Na de thee stoomde Vroomshoopse Boys direct weer op richting het doel van de gasten. Levi Aitink wist net niet te scoren. Daarna nam PH Almelo langzamerhand het initiatief in handen. De Boys-defensie stond als een huis, maar moest beducht zijn op de snelle aanvallen over de vleugels. In de 54ste minuut leek Scott Cameron namens de gasten te profiteren van een onachtzaamheid in de verdediging van de thuisploeg. Zijn inzet vanuit een vrije positie ging net langs de voor PH Almelo verkeerde kant van de paal. In de 62ste minuut werd Sten Runhart voor Simon Kempers gewisseld.

Tandje bij

Vroomshoopse Boys had de aanvallen van PH Almelo op kwaliteit overleefd en zocht daarna weer volop de aanval vanuit snelle omschakelmomenten. In de 74ste minuut kwam bij de Boys Ernst-Jan Heideman voor Bert Verschoor in het veld. De Boys zette met goed combinatievoetbal nog een tandje bij en steeds vaker werd het doel van de gasten onder vuur genomen. In de 78ste minuut bekroonde centrumspits Jordy Harms een indrukwekkende solo met een vlammend schot. Keeper Arjan Nijenkamp wist er nog net een vuist achter te krijgen.

Verdiende overwinning

Uit de daaropvolgende hoekschop van Léon Dogger kopte centrale verdediger Patrick Drenthen kiezelhard in. Arbiter Mulder kon niet constateren of de bal al dan niet de doellijn gepasseerd had, zodat de derde treffer er niet kwam. In de slotminuut raakte Sil Derks bij een tackle geblesseerd en de rechter vleugelverdediger werd vervangen door Tom Pierik. Niet veel later klonk het slotsignaal en had een sterk Vroomshoopse Boys een verdiende overwinning behaald op PH Almelo. Door dit resultaat wordt nu door de Boys de derde plaats bezet van de 2e Klasse J.

Zaterdag spelen de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman uit tegen Sportclub Elim, dat de achtste plaats op de ranglijst bezet.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer