VV Manderveen verlaat laatste plaats na winst op La Première

Op Sportpark de Samenwerking stond zondagmiddag het affiche op het programma tussen de twee laagst geklasseerde ploegen uit de 4e Klasse A. De thuisploeg won door twee doelpunten voor de rust met 2-0 van de Almeloërs. 

Manderveen begon vanaf de start van de wedstrijd direct feller en dat leidde al snel tot de 1-0. Jorn Heidkamp krulde een vrije trap van twintig meter in de lange hoek. Hierna veranderde het spelbeeld niet.

Afgemeten steekpass

De ploeg van Thijs Masselink bleef het betere spel houden, al kreeg La Première via een spelhervatting een goede kans om te scoren. Een geplaatste vrije trap belandde op de lat boven doelman Job Kuipers. Niet veel later bleek het aan de andere kant wel raak. Een afgemeten steekpass van Joris Wesselink bereikte Jorn Heidkamp. De maker van de openingstreffer wist met een goede lob over de keeper de marge te verdubbelen.

Vrije ruimtes

In de tweede helft trachtte La Première meer de aanval zoeken, echter leidde dit niet tot veel grote kansen. Manderveen wist zich defensief goed te wapenen tegen de druk van de bezoekers en kwam er aanvallend soms goed uit. Het wist goed de vrije ruimtes te vinden via het middenveld, wat maar weer onderstreeptee dat het er voetballend heel behoorlijk uit zag.  In het laatste kwart van de wedstrijd waren de doelkansen ook enkel nog voor Manderveen.

Zonder tegendoelpunten

Kevin Huzink ging kort over de middellijn alleen op doel af, maar werd gevloerd door zijn tegenstander. Ook Gijs Wesselink kreeg zijn kansen, maar het harde werken werd niet beloond. Telkens trof hij oog in oog met de keeper geen doel. Manderveen gaf weinig meer weg en consolideerde de 2-0 voorsprong tot het einde, waarmee het voor het eerst dit seizoen zonder tegendoelpunt bleef.

Met deze overwinning draagt Manderveen de laatste plaats in de 4e Klasse A over aan La Première. Volgende week mogen de mannen van Thijs Masselink zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen middenmoter LSV uit Lonneker.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer