VZ&PC

VZ&PC onverwachts koploper

In het duel tussen de twee ex-eerstedivisieclubs Aqua Novio uit Nijmegen en de huidige koploper OZ&PC uit Oldenzaal gingen de Oldenzalers onderuit. VZ&PC profiteerde door in Borne WS Twente te verslaan.

Foto uit archief

De Vriezenveners namen vlot een 0-2 voorsprong. Maar door een aantal goede schoten kwam WS Twente al gauw weer langszij. Mede door een misverstand kwam de Vriezenveense ploeg zelfs op een 4-2 achterstand.

Goed terug

In de tweede periode kwamen de Vriezenveners goed terug. Mede door het goed afronden van de overtallen en de hechte verdediging kwam de Vriezenveense ploeg weer langszij: 5-5.
In de derde periode legde VZ&PC de basis voor de zege. Spit tipte de 5-6 binnen en Bloemhof schoot met scherp: 5-7. Een geweldige actie van Roelofsen bracht de 5-8 op het scorebord. Met twee overtallen benut leek VZ&PC de wedstrijd beslist te hebben: 6-10.

Alle zeilen bijzetten

Na een ondertal goed te hebben opgelost en een levensgrote kans met een 1-0 voor de Twentse keeper, keerde het beeld enigszins en kwam Twente door een strafworp te benutten en een overtal weer in de wedstrijd: 8-10. Roelofsen tipte fraai  de 8-11 binnen. Twente wist wederom niet te scoren uit een overtal. In een spannende laatste periode moest VZ&PC alle zeilen bijzetten en incasseerde vier ondertallen die door goed verdedigend werk tweemaal succesvol waren voor WS Twente.

Met name de laatste dertig seconden werden met 10-1 nog spannend. Maar eenverdiende strafworp vlak voor tijd maakte aan de onzekerheid een einde. Zo vierde VZ&PC de 10-12 overwinning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer