Webton knokt zich terug en pakt punt

Van niets toch iets. Zo zou de wedstrijd van Webton tegen Sudosa in Assen kunnen worden getypeerd. Via setstanden van 25-13 en 25-15 nam de thuisploeg vliegensvlug een 2-0 voorsprong, en leek het een simpele 3-0 overwinning te worden.Maar niets was minder waar.

Foto uit archief

Want via 25-27 en 22-25 knokten de mannen van trainer Rinke Olthof zich terug in de wedstrijd. In de beslissende vijfde set werd bij 7-8 in het voordeel van Webton nog van speelhelft gewisseld, maar via 14-14 was er uiteindelijk met 17-15 toch de winst voor de thuisclub: 3-2.

Deze nipte nederlaag leverde wel een puntje op, waardoor de aansluiting bij de kopgroep in de Topdivisie voorlopig in stand blijft. Al met al dus toch nog een beloning voor de Hengeloërs, die door blessures in een geïmproviseerde opstelling moesten spelen. Mark Koning daarbij verdienstelijk zijn rentree.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer