Zaalvoetballers Excelsior ’31 winnen van ZVV Urk

De zaalvoetballers van Excelsior ’31 boekten vrijdagavond een mooie overwinning. In eigen huis won het met 4-3 van ZVV Urk. Excelsior nestelt zich door deze zege steviger in de middenmoot van de Eerste Divisie.

In de eerste helft was Excelsior ’31 duidelijk de betere ploeg. Organisatorisch stond het erg sterk en kwam al vroeg op voorsprong door sterk doorzetten van Henk Lankamp: 1-0. De uitploeg had niet veel in te brengen en het was wachten op de 2-0. Vijf minuten voor rust kwam deze verdiende tweede treffer van de voet van Cor Pongers.

Fraaie reddingen

Hierna kreeg Excelsior nog een aantal goede mogelijkheden om de score verder op te voeren. Rik Voortman was dichtbij na een mooie individuele actie, maar via beide palen kwam de bal weer terug in het veld. Daarnaast onderscheidde de doelman van de eilandbewoners zich met een aantal fraaie reddingen. Na de thee zag men een gretiger ZV Urk. Het dwong een aantal mooie kansen af, maar in de afronding was het niet zuiver. Ook Excelsior ’31 liet zich weer zien en het beloonde zichzelf halverwege de tweede helft weer met een doelpunt van Cor Pongers: 3-0.

Vijfde veldspeler

Acht minuten voor tijd was het voor ZVV Urk startsein om in balbezit de keeper in te wisselen voor een vijfde veldspeler. Excelsior wist dit een aantal minuten goed te doorstaan. Maar het moest vier minuten voor tijd toch een tegentreffer incasseren. Echter, direct vanaf de aftrap was het Cor Pongers die zijn hattrick voltooide en het verschil weer naar drie bracht: 4-1. De wedstrijd leek gespeeld, maar ZVV Urk bleef in balbezit met een vijfde veldspeler het geduld bewaren. Een aantal hachelijke momenten voor het doel van keeper Gerjan Bakker.

Absolute slotfase

De Rijssense sluitpost maakte deze avond zijn eerste minuten van dit seizoen in de hoofdmacht. Met een aantal uitstekende reddingen liet hij zien dat het met de concurrentie onder de lat goed zit bij de rood-witten. Toch werd het nog spannend in de absolute slotfase, want de bezoekers scoorden kort achter elkaar tweemaal, waarbij er met nog dertig seconden op de klok er ineens een 4-3 tussenstand op het scorebord stond. In de tussentijd had Excelsior’31 nog een aantal keren kans om van afstand het lege doel van de bezoekers te vinden, maar er zat tot tweemaal toe de paal in de weg of werd er naast geschoten.

Gescoord werd er niet meer met uiteindelijk een 4-3 overwinning als gevolg. Een prima zege voor de Rijssenaren, die hiermee verder uitlopen op ZVV Urk en zich vaster nestelt in de middenmoot in de Eerste Divisie. Aankomende week is Excelsior vrij. Vrijdag 2 december is het volgende duel. Dan speelt het thuis tegen Futsal Winsum

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer