TVC boekt overwinning op Dalfsen

Om 14.00 uur vond zondag op Sportpark de Grote Moat de aftrap van de wedstrijd tussen TVC ’28 en SV Dalfsen plaats. TVC boekte een 2-1 overwinning en zag concurrenten NEO en Jubbega respectievelijk verliezen en gelijkspelen.

De grote vraag was of het vlaggenschip van TVC in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop de teleurstelling van het gelijke spel tegen Roden kon wegspelen en de koppositie kon consolideren. Onder gure omstandigheden kwam de wedstrijd als snel op gang.

Meer grip

De eerste kans was er in de vijfde minuut voor Stefan Huiskes, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Dalfsen. In de elfde minuut was Dalfsen gevaarlijk in de counter, maar de kopbal ging net naast. In de zeventiende minuut kwam TVC ’28 op voorsprong door een schot van Okke Schepers. Hij schoot de bal tussen de benen van de keeper door. Na deze voorsprong kreeg TVC meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in een paar goede kansen voor vooral Stefan Huiskes. TVC ’28 verzuimde echter om met een ruimere voorsprong de rust in te gaan.

Prachtige volley

Na de rust ging TVC verder met aanvallen en schoot Huiskes net over het doel. In de 56ste minuut zette Jeffrey Huizinga een aanval op en kreeg de bal weer terug en met een prachtige volley liet hij de 2-0 aantekenen. In de 69ste minuut kwam Mart Groothuis voor Stef Roelofs in het veld en hij werd gevloerd in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschop in. Even later kende hij er wel een toe aan Dalfsen na een knullige overtreding. Deze werd feilloos ingeschoten: 2-1. In de 81ste minuut was er nog een goede redding nodig van de Ruud Hesselink.

TVC ’28 was een paar keer gevaarlijk in de counter, maar verzuimde te scoren, waardoor het spannend bleef tot aan het eind. In blessuretijd kreeg Dalfsen nog een grote kans op de gelijkmaker na een foutje van Ruud Hesselink, maar de bal ging net over. Uiteindelijk een verdiende overwinning, die nog meer glans kreeg door het verlies van NEO en het gelijke spel van Jubbega. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Emmen. De aanvang vind plaats om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer