VV Manderveen zet Sportlust Vroomshoop aan de kant

Op een ijskoud Sportpark de Samenwerking stond zondagmiddag met VV Manderveen tegen Sportlust Vroomshoop een wedstrijd onderin de 4e Klasse A op het affiche. Beide ploegen steken in een aardige vorm, Manderveen had voorafgaand aan dit duel koploper UD Weerselo op een gelijkspel gehouden, de bezoekers behaalden vier punten uit de laatste twee wedstrijden.

Een wedstrijd die in het verleden vaak voor het spreekwoordelijke vuurwerk zorgde deed dat nu vooral na de rust. Het werd 4-0 voor de thuisploeg.

Serieuze kansen

De eerste serieuze kansen waren voor Manderveen. Jorn Heidkamp hoorde een deel van het publiek juichen toen zijn inzet het doelnet liet trillen, het was echter het zijnet dat geraakt werd. Stef Oude Vrielink kopte kort daarna op de lat uit een standaardsituatie. Met deze gemiste kansen in het achterhoofd leek de thuisploeg rond het half uur spelen iets gas terug te nemen. Een aantal doelpogingen van Kevin Huzink waren niet heel gevaarlijk van aard, waarop Sportlust even later de grootste kans kreeg. Uit de kluts kon de rechtsbuiten inschieten, maar Job Kuipers was scherp op zijn post en kon keren. Er werd dan ook met de brilstand gerust.

Niet achterover

Vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft was de amusementswaarde direct hoog. In de 46ste minuut brak Jorn Heidkamp door. Uit de rebound van zijn schot kon Kevin Huzink alert binnen tikken. Een minuut later werd de diepgaande Jorn Heidkamp neergelegd net binnen het strafschopgebied. Dat de scheidsrechter geen strafschop gaf, deerde Joris Wesselink niet. Ook vanaf een meter of zestien wist hij feilloos raak te schieten. Met de voorsprong van twee doelpunten leunde Manderveen niet achterover. Jorn Heidkamp kreeg een drietal kansen en Wout Wesselink wist een fantastische mogelijkheid niet te benutten. Met het inbrengen van routinier Timo Roelofes liet trainer Thijs Masselink zien door te willen drukken en op zoek naar meer.

Goed spel

Kevin Huzink was zich bewust van de intenties van de oefenmeester en krulde zijn tweede van de middag in de kruising. Even later werd hij bereikt door Jorn Heidkamp en tekende voor zijn derde van de middag, waarbij Timo Paus’ voorassist van grote klasse was. Kort voor het einde was de laatste kans opnieuw voor Kevin Huzink, hij kon de marge echter niet vergroten naar vijf goals. Met zowel de 4-0 zege als het vertoonde spel mag de thuisploeg zich gelukkig prijzen. Bij vlagen werd er goed spel op de mat gelegd en defensief mogen de complimenten ook wederom naar de ploeg van Thijs Masselink. Voor de derde keer in vier wedstrijden werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op de rol. Uit naar DTC ’07 mag Manderveen laten zien of het de huidige vorm door kan trekken.