0-punten uitslag voor Rivo Rijssen

Afgelopen zaterdag was het de dag van de eerder verplaatste wedstrijd: Rivo – Krekkers. Het was nog even onzeker of de wedstrijd door zou gaan omdat er aan de cv installatie werd gewerkt. Bij aanvang van de wedstrijd werd nipt de 16 graden aangetikt, de minimale eis van de NeVoBo voor de topdivisie of hoger. Rivo wilde graag spelen, Krekkers was wat minder happig. Misschien was het spelen van de wedstrijd achteraf, met het feit dat er nog een oranje gekleurd team speelde, niet zo handig waar het logisch was dat menig supporter koos om een of andere voetbalwedstrijd in Qatar op tv te aanschouwen.

De eerste set ging gelijk op. Een kleine voorsprong van Rivo werd snel weggewerkt door Krekkers en laatstgenoemde nam het initiatief. Beide ploegen stonden in de pass onder druk en Krekkers wist bij de big points toch het verschil te maken. Waar het nog op gelijke hoogte stonde bij 19-19, was het daarna heel snel klaar met 21-25.

De tweede set was een ander verhaal. Rivo was dominant in het rallyspel en pakte al snel een gat van 3 punten. Krekkers bleef goed bij, waar dit vooral te danken was aan onnodige fouten aan de Rijssense kant. Bij de stand van 18-18 was het genoeg en Rivo haalde de set binnen met 25-19 en ging met vertrouwen de 3e set in. Toch?

In de 3e set was het passend en aanvallend ver te zoeken bij Rivo, alhoewel dit zeker het verdienste was van een sterk spelend en serverend Krekkers. Al snel werd er door de Mariaparochianen een gat geslagen van 6 punten (10-4) en dit liep zelfs uit naar 13. Rivo was het helemaal kwijt en gebruikte wissels om te kijken hoe de laatste set aangepakt kon worden.

De trend van de 3e set zette zich voort in de 4e set en Rivo liep weer achter de feiten aan. De Rijssense ploeg had te veel onnodige fouten waar Krekkers stabiel bleef in een zeer degelijk niveau. Met een kansloze achterstand van 8-18 leek de wedstrijd klaar, maar op bijzondere wijze (het andere oranje team was klaar met spelen) was er ineens een geweldig publiek. Die hielpen mee dat Krekkers geen antwoord had op de servicedruk van Trijntje Veerbeek, Silke van Wijk en Lieke Brouwer. Rivo kwam sterk terug tot 23-24 maar een in de brievenbus geslagen bal van middenspeelster Rianne Nijhof van Krekkers was het toch een 0 punten uitslag voor Rivo.

Door deze uitslag staat Rivo 4e in de topdivisie A, slechts 2 punten achterstand op de nieuwe verdiende koploper: Krekkers. De competitie is onvoorspelbaar en open. Gelukkig kan er via Betcity en Toto niet op gewed worden, want menig gokker zal blut de werkweek weer in gaan. Volgende week treft Rivo het Apeldoornse Alterno thuis in de Reggehal. Op papier gezien een knaller die beide kanten op kan gaan. We zien u graag om 16.30 uur aan de Nieuwlandsweg nummer 1.