Achilles wint met ruime cijfers in Duiven

De korfballers van het Achilles hebben goede zaken gedaan door in Duiven met ruime cijfers te winnen van DUKO.

Nadat Achilles vorige week na een goede wedstrijd, nipt met 19-20 had verloren van titelkandidaat Oranje Zwart. Mocht de rood-witte formatie vandaag een optreden geven in Duiven, tegen DUKO. Vooraf werd dit als een pittige tegenstander geacht, waar Achilles het lastig tegen zou krijgen.
Na een aftastend begin, was het DUKO die de score opende. In de beginfase speelde Achilles slordig, wat resulteerde in veel balverlies. De groenen uit Duiven konden op deze manier vrij eenvoudig weglopen naar een 3-1 voorsprong.

Achilles werd net op tijd wakker en ging wat feller spelen, scoorde wat makkelijker en konden weer naast DUKO komen (3-3). Hierna ging de eerste helft gelijk op.
Vlak voor rust werd een klein gaatje van twee doelpunten geslagen en bij een stand van 9-11 werd de thee opgezocht.

Na de onderbreking speelden de Almeloërs door zoals zij gewend waren en de eerste helft geëindigd waren. Het tempo lag hoog, net als het aantal gecreëerde kansen. De korfballers uit Duiven kwamen net een stap te kort op meerdere fronten. Dit was direct het signaal voor Achilles om nog een tandje bij te schakelen en werd direct duidelijk gemaakt dat zij de wedstrijd winnend wilden afsluiten. Na 15 minuten in de tweede helft stond er dan ook een veelzeggende 13-21 tussenstand op het bord.
Hierna zakte het tempo wat in, maar werd een duidelijke 16-24 overwinning geboekt.

Volgende week, 10 december om 15:45 uur, is Devinco uit Deventer de tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Sluiskade in Almelo.