Amicitia laat de punten achter in Ruinerwold

Spelen in de Overgangsklasse is voor Amicitia inmiddels een flinke beproeving aan het worden. Vier basisspelers ontbreken in het team van de Toyota Drent formatie vanwege uiteenlopende blessures. Desondanks probeert het team van coach Rick Keus er alles uit te halen wat mogelijk is met behulp van de volwaardige inzet van reservespelers.

Zo ook afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen KIOS in Ruinerwold. In de eerste helft waren beide ploegen flink aan elkaar gewaagd. KIOS startte beter dan Amicitia (2-0) maar na ruim tien minuten spelen kwamen de Vriezenveners via prima aanvallen langszij (7-7). De oranjekragen speelden een goede partij, maakten de juiste keuzes en bovendien was de afronding uitstekend. Bij rust stond er een verdiende 11-13 voorsprong op het scorebord.

Na de korfwisseling zag het er even naar uit dat Amicitia de voorsprong vast kon houden (14-16). Maar de geschiedenis van de eerste helft herhaalde zich, deze keer kwam KIOS terug tot 17-17. Daarna stokten het goede aanvalsspel en de scores bij Amicitia en dat gaf een zuiver schietend KIOS de mogelijkheid om verder afstand te nemen (25-20). Vanaf dat moment leek de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuten scoorden beide ploegen elk nog twee keer. Eindstand 27-22.

Door dit resultaat staat Amicitia voorlopig op een vijfde plaats in de poule. Komende zaterdag speelt het thuis tegen ZKC’19. In sporthal De Stamper begint de wedstrijd om 19:55 uur. Toeschouwers worden van harte uitgenodigd!

Amicitia 2 neemt de punten mee bij Nic 3

Het team van coach Steven Green deed goede zaken in Groningen. Tegen Nic. 3 werd een 12-7 achterstand bij rust in de tweede helft knap omgedraaid naar een 14-15 eindzege. Voorlopig resultaat daarvan is een gedeelde koppositie in de poule. Amicitia 2 speelt komende zaterdag thuis om 18:40 uur tegen de reserves van ZKC’19.

Amicitia A1 pakt ook tweede zege

De junioren van A1 sloten hun reis naar het noorden ook af met een overwinning. De wedstrijd tegen Nic./Hoogkerk A1 leverde een afgetekende 12-20 zege op voor de oranjekragen. Voorlopig resultaat is eveneens een gedeelde koppositie in de poule.