BZSV De Blauwwitters in blessuretijd onderuit tegen SP Daarle

In een wedstrijd waarin minstens een gelijkspel mogelijk was, bleef BZSV zaterdag onzorgvuldig met de kansen omspringen. Waardoor het in blessuretijd alsnog de deksel op de neus kreeg.

Op het ijskoude sportpark ’t Wooldrik begonnen De Blauwwitters sterk aan de wedstrijd en had het vlaggenschip van de club na tien minuten al met 1-0 voor kunnen staan. De eerste grote mogelijkheid was voor Bas Siccama, die door een steekbal van Jason Kimmels alleen op de uitkomende keeper Martijn Valk af kon.

Goed pisitiespel

De keeper wist redding te brengen, maar stond daardoor ver van zijn doel verwijderd. De afvallende bal belandde bij Ben Kamers die het van ongeveer dertig meter probeerde, maar zijn poging ging hoog over het lege doel. BZSV speelde goed positiespel en een goal voor de ploeg uit Borne hing dan ook in de lucht. Dit lukte na twintig minuten spelen. Het was wederom Jason Kimmels die met een fraaie steekpass Bas Siccama vrij voor de goal zette. Dit keer wist de aanvallende middenvelder wel raad met de kans. Siccama schoof de bal geplaatst achter keeper Valk en zette daarmee de 1-0 op het scorebord.

Vooral tegenhouden

Na ongeveer een half uur spelen begonnen de verhoudingen te kantelen. Daarle, dat deze competitie boven verwachting presteert, kreeg in de gaten dat het alles moest geven om tot een resultaat te komen deze middag. Daarop ging het feller de duels aan en zette BZSV vroeg onder druk. De ploeg uit Borne kwam er moeilijk uit en moest vooral tegenhouden. Dit leek goed te gaan totdat er rond de 43ste minuut een vrije bal niet goed werd verwerkt door de defensie. De bal kwam in de kluts bij Ramon de Jong. De spits van Daarle kon de bal eenvoudig binnenschuiven en bepaalde daarmee de ruststand op 1-1.

Kansen onbenut

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Daarle had meer balbezit, maar deed daar weinig mee. De wapenfeiten leken zich te beperken tot mouwen opstropen en bikkelen. BZSV stond defensief goed en had het betere van het combinatiespel. Daardoor kwam het er soms gevaarlijk uit, maar het ontbrak De Blauwwitters aan zorgvuldigheid in de aanval. Zo kregen Ben Kamers en Kent Arslani ieder goede mogelijkheden op de 2-1, maar lieten de kansen onbenut.

Vrije schietkans

Beide ploegen leken genoegen te moeten gaan nemen met één punt. Tot Daarle er in blessuretijd met veel man uitkwam en BZSV met te veel spelers voor de bal stond. Aanvaller Luc Nijkamp kreeg daardoor een vrije schietkans. Met zijn inzet verschalkte hij keeper Dennis Hersevoort, maar de bal belande op de paal. Het fortuin was echter aan de zijde van Daarle. De bal kwam terug het veld in en uit de rebound wist de aanvaller de 1-2 in het lege doel te tikken.

In de resterende blessuretijd probeerde BZSV nog een slotoffensief te creëren, maar dit leverde geen kansen meer op. Zodoende kon SP Daarle huiswaarts keren met meer dan het verdiende. Zaterdag 10 december neemt BZSV De Blauwwitters het in Aadorp op tegen koploper ASV. De wedstrijd op sportpark ’t Heuveltje begint om 14.30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer