Invallers helpen DTC voorbij hekkensluiter La Première

Op een ijskoude zondag ging DTC ’07 op bezoek bij La Première op Sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo. Voor DTC geen onbekend terrein, want in 2019 speelde het in een rechtsreeks duel met LaP om de titel in de vijfde klasse.

LaP ging destijds met de titel aan de haal, maar hoe anders is de situatie nu in de vierde klasse. DTC ’07 staat op doelsaldo bovenaan en LaP vinden we helemaal onderaan de ranglijst terug. Het bestuur van de thuisploeg voelde zich deze week dan ook genoodzaakt om afscheid te nemen van de trainer.

Dan naar de wedstrijd. Daar begon DTC niet goed aan. Na drie minuten ontsnapte het al aan een achterstand nadat een speler van LaP de paal trof. DTC ’07 leek daarna wakker en het kon zelf aan aanvallen denken. De thuisploeg zakte in en DTC speelde de bal achterin rustig rond, loerend op een gaatje. Na een klein kwartier wist het een eerste doelpoging te noteren. Na hoog druk zetten werd de bal veroverd, maar het schot van Jelco Nijhuis ging naast. Ook daarna verliep de wedstrijd nog moeizaam voor DTC ’07. Na een half uur kwam het met de schrik vrij nadat een fout in de opbouw niet werd afgestraft door LaP.

Goed gevoel

Pas aan het einde van de eerste helft wist DTC wat meer kansen te creëeren. Een vrije trap van Sam Tebbe werd uitstekend gekeerd door de doelman van LaP, die tot dan toe nog niets te doen had gehad. Ook de rebound van Niels Wessels trof geen doel. Vlak voor de rust zette Tebbe DTC ’07 op voorsprong. Hij plukte een lange bal van Wout Potijk prachtig uit de lucht en lobde de bal over de uitkomende doelman heen: 0-1. Op deze manier zocht DTC met een goed gevoel de kleedkamer op.

Stuk beter

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. DTC ’07 had veel de bal, maar dit leidde niet tot grote mogelijkheden. Na een uur kwam LaP plots langszij. Potijk probeerde een indraaiende voorzet weg te werken, maar raakte de bal helemaal verkeerd en zag de bal over doelman Jordi Visschedijk het eigen doel in gaan: 1-1. Trainer Wilco Broekhuis greep in en bracht Rutger Hof en Wessel Weusthof binnen de lijnen. Het ging daarna een stuk beter lopen bij DTC. Tebbe stuitte op de keeper van de thuisploeg en in het duel dat daarna ontstond met de keeper claimde de spits een strafschop, maar die kreeg hij niet.

Moeizame overwinning

Tien minuten voor tijd maakte Weusthof de bevrijdende 1-2. Hij was als enige alert op een lange trap naar voren van Hof en bleef ijzig koel oog in oog met de keeper.  Vlak voor tijd maakte Weusthof ook nog de 1-3 en daarmee besliste hij het duel definitief. Hof onderschepte de bal en hij gaf deze op een presenteerblaadje aan Weusthof die van dichtbij niet faalde: 1-3. Een moeizame overwinning uiteindelijk voor DTC ’07, tegen de hekkensluiter. Maar er kunnen wederom drie punten worden bijgeschreven.

Invaller Wessel Weusthof was belangrijk met twee doelpunten en werd man of the match. Volgende week speelt DTC alweer haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De tegenstander op Sportpark Lattrop is Manderveen. Er wordt zoals gebruikelijk om 14.00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer