NEO lijdt nipte, maar verdiende nederlaag bij WVV Winschoten

Steenkoud, een harde wind en een knollentuin.Zie hier de in de ingrediënten voor een potje voetbal in Winschoten tegen het sterke WVV. Waar NEO voortdurend probeerde met combinatievoetbal tot kansen te komen, bleek dat niet voldoende onder deze omstandigheden en tegen de fysiek erg sterke ploeg van coach Gerard Wiekens.

WVV schoot sterk uit de startblokken en NEO had het een kwartiertje lastig met een moeizame redding van Thijs Terhalle als enige echte wapenfeit. De thuisclub probeerde het na dat moment veelal met lange ballen, maar het overwicht resulteerde in geen enkele kans en veel ballen waren, gedragen door de harde wind, een makkelijke prooi voor de NEO-defensie.

Nauwelijks gevaar

In het laatste deel van de eerste helft kreeg NEO de overhand, combineerde wat makkelijker, maar net als aan de andere kant kon ook NEO nauwelijks gevaar stichten voor het doel van Niels Hamstra. Een schot van Max Brunninkhuis, dat hoog over ging, was eigenlijk de enige mogelijkheid. Na de pauze kreeg NEO te weinig vat op WVV dat de duels stevig aanging, vaak de tweede bal had en op die manier ook kansen creëerde. Al na een minuut werd een bal, na een corner, uit de draai ingeschoten, maar recht op Thijs Terhalle. De NEO-goalie moest na een minuut of zeven alweer handelend optreden. De prachtige lob van de handige Martijn Delger werd door hem op fraaie wijze overgetikt.

Tij keren

Na een klein uur de eerste kans van NEO in de tweede helft. Kevin van der Brug bediende Stef Rompelaar, wiens kopbal echter recht in de handen van Hamstra belandde. Halverwege helft twee dan toch de voorsprong voor WVV. De toegekende vrije trap was uiterst dubieus, maar Delger krulde de bal wel fraai in de uiterste hoek langs Terhalle: 1-0. NEO probeerde het tij te keren, maar WVV bleef gevaarlijker, onder andere door twee corners die door de Winschotense luchtmacht werden overgekopt. Vlak voor tijd kwam NEO toch nog bijna op gelijke hoogte. De ingevallen Bas Spenkelink kopte een vrije trap naar de benedenhoek, maar Hamstra kon de bal met een uiterste krachtsinspanning tot hoekschop verwerken.

Andere vaardigheden

Na een erg korte blessuretijd liep NEO tegen de tweede nederlaag van het seizoen aan, en in tegenstelling tot het verlies bij GRC destijds, was op de zege van WVV niet veel af te dingen. NEO zal zich moeten realiseren dat er onder dergelijke lastige omstandigheden andere vaardigheden moeten worden aangesproken. De ploeg kan erg goed voetballen, maar soms wordt er net iets anders gevraagd. Komende zondag wacht de laatste thuiswedstrijd, tegen Gomos uit Norg. Die ploeg won de eerste twee duels, verloor daarna alles, maar pakte dit keer een mooi punt bij Jubbega.

Voor NEO een mooie uitdaging de 100% thuisscore te handhaven om vervolgens op donderdag 15 december het jaar af te sluiten bij SVBO.