NKC 51

NKC ’51 boekt ook in tweede zaalwedstrijd overtuigende zege

Zaterdag speelde NKC ‘51 het altijd beladen uitduel in Hardenberg tegen het gepromoveerde Juventa, waar momenteel Gert Schorn het vlaggenschip traint en coacht. Schorn was de voorgaande vier seizoenen trainer van NKC ‘51. Juventa wist vorige week haar eerste punt binnen te slepen daar waar NKC ‘51 een eerste overtuigende overwinning wist te boeken. De vele meegereisde supporters van NKC ‘51 kon zich gaan opmaken voor een mooie strijd, welke geleid werd door dhr. Winters en dhr. Wilbrink.

NKC ‘51 schoot goed uit de startblokken en noteerde al snel de eerste twee treffers, 0-2. Juventa deed van afstand iets terug maar had duidelijk het mindere van het spel in de beginfase. NKC ‘51 verzuimde echter om dit uit te drukken in de score. Wel kon NKC ‘51 de voorsprong behouden, maar het liet Juventa in het spoor blijven. Via 3-5 en 6-8 stond er halverwege de eerste helft een tussenstand van 7-10 op het scorebord. Met opportunistisch spel kwam Juventa goed voor de dag, bij NKC´51 liep het wat moeizamer en door fraaie schoten trok Juventa de stand weer gelijk bij 10-10. Beide ploegen wisselden elkaar af tot aan 12-12 en daarna leek de scherpte van Juventa weg te ebben. Het hoge schotpercentage kon de thuisploeg niet vast houden, NKC ‘51 kon daarentegen een tandje bijschakelen en scoorde binnen enkele minuten vijf keer, 12-17. Juventa wist de korf nog twee keer te vinden, maar NKC ‘51 wist in de eerste helft de teller al op twintig te zetten. Ruststand 14-20.

NKC ‘51 ging door met waar het de eerste helft mee eindigde, verdedigend bleven de Nijverdallers veel druk houden op Juventa en aanvallend werd er met scherp geschoten. Bij Juventa was de hoop op een overwinning al vervlogen waardoor er weinig lukte bij de thuisploeg. Dit resulteerde erin dat NKC ‘51 een voorsprong wist te pakken van dubbele cijfers. In de eerste tien minuten na rust incasseerde NKC ‘51 geen enkel tegendoelpunt, tussenstand 14-28. NKC ‘51 bleef over verschillende schijven scoren, alle acht basisspelers zouden op het scoreformulier komen. Beide ploegen maakten er nog een doelpuntrijk einde van en uiteindelijk werd de eindstand 21-34 voor NKC ‘51.

Komende zaterdag ontvangt NKC ‘51 in Nijverdal KVW’22. De ploeg uit Leek wist in haar voorgaande twee duels drie punten binnen te slepen. Aanvang 19:00 uur in Het Ravijn.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer