A.D.’s verslag: Mariënberg met slecht gevoel winterstop in

Van geen kwaad bewust en toch op alle fronten afgetroefd. Met goede bedoelingen reisden de Westerparkbewoners zaterdag af naar sportpark ’t Groot Lochter, waar V.V. Mariënberg zowel voor het duel alsmede in de wedstrijd de les genadeloos werd gelezen.

Door A.D.

Helaas worden goed bedoelde woorden niet altijd op de juiste waarde geschat. Mea Culpa. Laten we het maar bij voetbal houden. Nou ja, dan ben je ook snel uitgeluld.

Op alle fronten

Want enkel en dankzij de keeper, Jelle Brinks, kwam Mariënberg niet geheel van een koude kermis thuis. De ploeg gaat niet met een bijster lekker gevoel de winterstop in. Dat is een understatement. SVVN troefde V.V. Mariënberg op alle fronten af. Ze waren nog genadig met de rood-zwarten. Want de Volharding bleef maar volharden in het missen van dotten van kansen.

Vizier op scherp

Als het vizier scherp had gestaan, en Jelle Brinks niet zo’n goede keeper was, had SVVN Mariënberg echt pijn kunnen doen met misschien een 6 of 7-0 nederlaag. Oke, misschien 6-1. Want V.V. Mariënberg miste in de eerste helft ook een dot van een kans. Neuh, wij hadden afgelopen zaterdag niet veel te zoeken in Nijverdal bij SVVN. Jammer, heel jammer.

Meer dan verdiend

Helaas kon de ploeg van trainer Arjan Visscher niet de goede eerste helft tegen de Esch meenemen naar sportpark Groot Lochter. Het werd ‘m niet. Slechts vier spelers haalden hun gebruikelijke niveau, met Brinks als grote uitschieter. SVVN won meer dan verdiend met 2-0 van een tandloos Mariënberg. We staan op een gevaarlijke plek met slechts twee voorlopig onder ons. Dat blijft ook zo de komende weken.

Vanaf volgend jaar, 21 januari 2023 om precies te zijn, moeten de koppies weer leeg zijn. De accu weer opgeladen en moeten we lering trekken uit de tegenvallende eerste helft van het seizoen. Nu uitbuiken en volgend jaar met de neus en de kop omhoog richting de tweede seizoenshelft. Het moet beter, het kan beter.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer