AC Tion atleten vroeg in actie

Al vroeg in het indoorseizoen wisten tal van Twentse atleten uitstekende prestaties neer te zetten in het Duitse Rhede.

Finn Korf van AC Tion liep bijna een halve second af van zijn persoonlijke record op de 60 meter horden bij de jongens U16. Zijn tijd van 8.59 sec was genoeg om eerste te staan op de Nederlandse ranglijst. Ook op de 60 meter was Korf met 7.83 sec sneller dan ooit. Bij het verspringen liet Korf 5.63 meter opmeten maar duidelijk is dat het nog veel verder kan dit seizoen.

Clubgenoot Ruby Jansen was razendsnel op de 60 meter. De tijd was 8.02 sec was ruimschoots genoeg voor de overwinnen. De Almelose Faye Hardon sprong bij het verspringen verder dan ooit. Met een poging van 4.88 meter kwam ze dichtbij de 5 meter grens. Ook de 60 meter horden was Hardon met 8.65 sec iedereen te snel af. Bij het verspringen sprong Kris Oosterveld naar een persoonlijk record en kwam neer bij 5.44 meter. Meerkampster Marleen Baas sprong met 5.47 meter nipt verder. Carlijn ter Laak sprong bij de dames naar een winnende sprong van 5.68 meter.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer