Achilles Enschede met goed gevoel de winterstop in na zege bij Eilermark

Achilles Enschede gaat met een zeer goed gevoel de winterstop in. Na eerdere zeges op SVV ’91, RKSV EMOS en FC Aramea volgde afgelopen zaterdag, uit bij GVV Eilermark, met 1-6 de vierde overwinning van het seizoen. Zo sloot Achilles, met 15 punten, de eerste competitiehelft af als de nummer 5 van de 4e Klasse G.

Foto’s: Wicher Folkers

Achilles rekende op het sportpark aan de Ekersdijk al in één helft af met de Glanerbruggers. Youri Verveld scoorde al vroeg zijn zevende (0-1) en achtste doelpunt (0-2) van het seizoen. Daarna maakte Job ter Horst de mooiste goal van de wedstrijd: hij schoot een vrije trap rond de middenlijn prachtig in het doel: 0-3. Alsof dat nog niet genoeg was, knalde ook Tijmen Beumer voor rust schitterend raak: 0-4. In de tweede helft liep Achilles verder uit, via Kjell Lansink (0-5) en Anatolii Salenkov (1-6).

Trainer Benjamin Can liet in de laatste wedstrijd voor de winterstop opnieuw twee jeugdspelers debuteren: Jochem Ruhlmann en Kinan Taner van JO18-1 stonden als debutant aan de aftrap. Ze speelden een prima wedstrijd. Vooral het debuut van Jochem Ruhlmann was opvallend. Zijn vader, Philip Ruhlmann, speelde jarenlang in het eerste van Achilles. Als trotse vader stond hij zaterdag langs de lijn in Glanerbrug. Net als alle andere toeschouwers genoot hij van een fit, beweeglijk en goed spelend Achilles.

Achilles hoopt deze lijn door te trekken in de tweede competitiehelft. De eerstvolgende wedstrijd voor Achilles is op zaterdag 4 februari, uit bij Sportlust Glanerbrug.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer