Overwinningen in het Eredivisie waterpolo bij de teams van Het Ravijn

Dit weekend konden zowel de Ravijn dames als de Ravijnheren weer een overwinning bijschrijven en natuurlijk het puntentotaal daardoor verhogen. In eigen huis was de regerend landskampioen met 18-6 te sterk voor promovendus in de eredivisie De Linge PCG uit Leerdam. De Leerdammers is het helaas nog niet gelukt om punten te pakken na de promotie naar het hoogste waterpolo platform. Zondag moest nog een wedstrijd worden gespeeld. In het Inge de Bruijnbad van Barendrecht waren de heren van ZPB H&L Productions de tegenstander. Deze wedstrijd werd nipt met 16-17 gewonnen door de Reutenploeg. Een 6 punten weekend dus voor de Nijverdallers, waardoor de ploeg van Zeno Reuten nu 7e staat met 15 punten uit 9 wedstrijden.

De waterpolodames onderleiding van Wicher Diallo boekten een kleine, maar belangrijke overwinning bij De Ham. In Krommenie gingen ze met een 8-4 overwinning het water uit. De Ravijndames bezetten de 5e plek met 6 punten uit 5 wedstrijden.

Heren 1

Jorn Muller over de gespeelde wedstrijd tegen de Leerdammers: “Deze wedstrijd waren we verdedigend goed in onze 1 tegen 1 duels. Vanuit de controle in de verdediging konden we de contra aanval spelen”. Trainer-coach Zeno Reuten liet zaterdagavond ook weer een jeugdspeler zijn debuut maken. De 16 jarige Pepijn Middelkamp maakte zijn debuut voor Heren 1 en bekroonde dat met een doelpunt.

Een zes punten weekend voor de regerend landskampioen.

Zondagavond tegen ZPB H&L Productions: Jorn: “Het was een wedstrijd met veel tegendoelpunten doordat we verdedigend niet scherp waren. Door goed teamspel in de aanval, bleven we in de wedstrijd. Uiteindelijk door een goal van Hugo Wouters, in de laatste aanval van de wedstrijd, hebben we de winst kunnen pakken”.

Dames 1

In zwembad “De Crommenije” in Krommenie heeft dames 1 zich in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, gedurende de wedstrijd aan de gemaakte afspraken gehouden, waardoor de verdediging dicht zat. Woordvoerster Laura Boerdam: “In de aanval konden we de bal goed op hoog tempo laten gaan, alleen bereikten we helaas vaak de paal. Ondanks dit konden we de punten meenemen naar Nijverdal”!

Volgende wedstrijden

Heren 1 reist zaterdag naar zwembad “De Slag” in Zaandam, waar om 16:20 uur de laatste wedstrijd voor de winterstop wordt gespeeld tegen ZV De Zaan.

Dames 1 speelt dit weekend twee wedstrijden in de kwartfinale van de KNZB beker. Tegenstander is het Leidse ZVL-1886 Center. Zaterdag 17 december spelen ze om 17:45 uur eerst thuis in Het Ravijn-Sport-Zorg. Zondagmiddag 18 december om 17:00 uur volgt in het Leidse zwembad De Zijl de return.

Statistieken

Dames 1 in Krommenie

De Ham-Het Ravijn: 4-8.
Periodestanden: 0-1, 1-3 (1-2), 3-5 (2-2), 4-8 (2-3)
Statistieken: Nina Scholten 3x, Lotte Beunk 2x , Margreet ter Schure 2x, Noa de Vries 1x.

Statistieken heren

Zaterdag 10 december 2022. Nijverdal:

Het Ravijn-De Linge PCG: 18-6
Periodestanden: 4-1, 11-4, 15-5, 18-6
Doelpuntenmakers:Jorn Muller 7x, Stan Hageman 3x, Emiel Wouters 2x, Thijmen Karel 1x, Cas Legtenberg 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Pepijn Middelkamp 1x, Yoran Loos 1x, Bas Ter Brake 1x.

Statistieken heren

Zondag 11 december 2022. Barendrecht:

Heren 1 ZPB H&L Productions-Het Ravijn: 16-17.

Periodestanden 5-5, 9-9 (4-4), 13-13 (4-4), 16-17 (3-4)
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Emiel Wouters 5x, Yoran Loos 3x, Bas ter Brake 3x, Hugo Wouters 2x, Bas-Jan Dijkink 2x, Jorrit Aanstoot 1x, Jorn Muller 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer