SVZW met verdiende overwinning winterstop in

Het was zaterdagmiddag koud op Het Lageveld in Wierden, waar met SVZW en DZOH twee ploegen elkaar troffen die nooit eerder tegen elkaar speelden in een wedstrijd die geleid werd door scheidsrechter Niels Goutier. De Wierdenaren togen onmiddellijk ten aanval.

Foto’s: Henk Steen

Door Gerhard Nijmeijer

In de zevende minuut zette Jesper Middelkamp een actie op die door Bas ter Hogt schitterend werd afgerond met een raak schot vanaf de zestien.  Een vroege 1-0 voorsprong voor de thuisclub, dat smaakte naar meer.

Bevrijdend doelpunt

In de 21ste minuut ontsnapte SVZW aan de gelijkmaker, spelmaker Anco Jansen toucheerde met een strak schot de paal. In die periode stond de thuisclub even onder druk, kreeg Stefan Maat terecht een gele kaart en benutten de Zwaluwen de kansen niet. Het was daarom maar goed dat in de 38ste minuut de 2-0 viel, Jasper Groothuis haalde doeltreffend uit en dat bleek een bevrijdend doelpunt.

Geen fout

Twee minuten later volgde een penalty voor de gastheren, toen Jesper Middelkamp gevloerd werd in het strafschopgebied en aanvoerder Robin de Jong geen fout maakte: 3-0 vlak voor rust, wat een weelde. Middelkamp kreeg daarna nog een goede kans om te scoren, Frank Smit van SVZW liep tegen een gele kaart aan en er werd er gerust met een 3-0 voorsprong. Na de hete thee was het eerste wapenfeit voor Bas ter Hogt, wiens volley in de 48e minuut maar net naast het doel van DZOH keeper Diederik Bangma verdween.

Bovenliggende partij

Twee minuten later deed Anco Jansen nogmaals van zich horen, zijn keiharde uithaal spatte uiteen op de lat boven SVZW doelman Julian Bakker. In de 55ste minuut keerde keeper Bangma uitstekend een schot van Jesper Middelkamp, uit de corner kopte Freek Grondman naast. SVZW bleef de bovenliggende partij in die tweede helft en werd daarvoor beloond in de 57ste minuut, toen een prachtig opgezette aanval doeltreffend werd afgerond door de opnieuw prima spelende Levi Opdam: 4-0. Daarmee was de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld.

Grote kans

Bas ter Hogt schoot naast en DZOH-trainer Marc van Meel koos voor een dubbele wissel na 63 minuten: Aron Timmerman en Romano Luhukay maakten plaats voor Jelmer Keen en Bastin Boer. Een grote kans voor SVZW in de 68ste minuut, voor Jasper Groothuis. Maar hij mikte te hoog. Daarna volgde een wissel bij de thuisclub: Jesper Middekamp werd vervangen door Yessin Maskoul en ook DZOH wisselde nog eens. De overwinning kwam vervolgens niet meer in gevaar.

Geen verandering

Yessin Maskoul en Bas ter Hogt faalden een kwartier voor tijd om de 5-0 op het scorebord te brengen. Met nog tien minuten op de klok besloot trainer Yoram Hendriks om vier spelers tegelijk te wisselen: Freek Grondman, Frank Smit, Bas Dreierink en Bas ter Hogt verlieten het veld, in hun plaats kwamen Tom ter Hogt, Aron Pouls, Daan Geerts en Thijs Koopman. In de stand kwam overigens geen verandering meer, hoewel invaller Daan Geerts nog wel een poging deed maar zijn inzet recht in de handen van Diederik Bangma schoot.

Een verdiende 4-0 overwinning dus in Wierden en het begin van de winterstop. De competitie wordt op 21 januari 2023 hervat met opnieuw een thuiswedstrijd voor SVZW, dan komt asv Dronten op bezoek, met als aanvangstijd 14.45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer