Vroomshoopse Boys biedt SV Gramsbergen alle ruimte en verliest met ruime cijfers

Vroomshoopse Boys leed zaterdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop haar eerste thuisnederlaag van het seizoen. In Vroomshoop was SV Gramsbergen met 1-5 te sterk.

Foto omslag: Arriën Kuilder

Vroomshoopse Boys tegen runner-up SV Gramsbergen werd gespeeld op het eigen kunstgrasveld, omdat het hoofdveld op De Bosrand vanwege de vorst was afgekeurd.

Alle ruimte

Vroomshoopse Boys begon aanvallend met direct al kansen voor Jos Hutten en Juliën Derks. De gasten kenden snelle momenten van omschakeling en dat leidde al in de tiende minuut tot het openingsdoelpunt van David Houtman, die alleen opdook voor Boys-keeper Chiel Sickman: 0-1. SV Gramsbergen kreeg de periode erna alle ruimte om met snel combinatiespel kansen te creëren tegen het in die fase apathisch reagerende Boys-team.

Nodige duelkracht

In de twaalfde minuut werd de voorspong al verdubbeld toen opnieuw David Houtman op het randje van buitenspel mocht doorgaan van arbiter Paul van Kootwijk uit Angerden en beheerst afwerkte: 0-2. Op basis van een betere organisatie en de nodige duelkracht vocht Vroomshoopse Boys zich daarna terug in het duel, zonder echt gevaarlijk te worden. Attent keeperswerk van Boys-doelman Chiel Sickman voorkwam dat de slim counterende gasten de voorsprong nog verder uitbreiden in de eerste helft. In de 43ste minuut dook Léon Dogger gevaarlijk op voor het doel van de gasten. Zijn harde dropkick vloog echter via de lat over.

Foto: Jeannette Dogger

Goed georganiseerd

Na de thee zette een fanatiek aanvallende thuisploeg hoog druk en viel over de flanken aan. De defensie van de gasten was echter goed georganiseerd en gaf weinig tot niets weg. Het team van hoofdtrainer Stephan Rahantoknam loerde op snelle tegenstoten, die nauwkeurig werden uitgevoerd. Stef Schuurman in de 66ste minuut en Nick Leferink in de 75ste minuut tilden de stand naar 0-4.  In de 77ste minuut redde Levi Aitink met een hard schot de spreekwoordelijke eer: 1-4.

Eerste thuisnederlaag

In de 85ste minuut werden aan Boys-zijde Patrick Drenthen en Juliën Derks gewisseld voor Niels Pierik en Mats Scholten. Het jonge talent Niels Pierik was bij een hoekschop nog dichtbij de 2-4, maar de bal ging net over. Het slotakkoord was voor SV Gramsbergen. Na opnieuw een messcherpe counter trof David Houtman voor de derde keer op de kille en koude Bosrand doel: 1-5. Dat was tevens de eindstand van een teleurstellend duel voor Vroomshoopse Boys, dat de eerste thuisnederlaag van dit seizoen leed. De gebruikelijke scherpte ontbrak met name in de beginfase bij de thuisploeg, die in feite steeds achter de feiten aanliep.

Door de ruim uitgevallen, maar verdiende nederlaag tegen het gretige SV Gramsbergen bezet Vroomshoopse Boys nu de vijfde plaats op de ranglijst van de 2e Klasse J met 18 punten uit 10 wedstrijden. Op 21 januari 2023 wordt door de mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman na de winterstip de competitie weer hervat met een thuiswedstrijd tegen De Zweef uit Nijverdal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer