VZ&PC

VZ&PC onnodig op eind nog in problemen

Zonder B. Sportel en N. Sportel, na twee periodes met drie fout, behaalde VZ&PC na drie nederlagen weer een broodnodige zege voor een plaats in de kop van de competitie.

VZ&PC kwam in de thuiswedstrijd tegen Esta uit Emmen wederom op het eind in de problemen net als in de uitwedstrijd kwamen de Emmenaren op het eind van de wedstrijd sterk terug.

Met een lichte voorsprong in de eerste periode 3-2 door doelpunten van N. Sportel en K. Spit bouwden de Vriezenveners aan een verdere uitbreiding van de voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. Keeper Sanderman stopte zelfs een strafworp en behield VZ&PC een Marge van vier doelpunten voorsprong. 6-2.

Ook in de derde periode behielden de Vriezenveners een ruime Marge en was weer keeper Sanderman met een gestopte strafworp het slot op de deur 6-3. Esta kwam via de sterke midvoor nog terug tot 6-4 en bracht de spanning enigszins terug.

B. Goos benutte een overtal en M. Smelt met een snoeihard schot in de korte bovenhoek behield VZ&PC een ruime 8-5 voorsprong halverwege de laatste periode. Met een tip-in en een schot uit de tweede lijn was de spanning volledig terug, VZ&PC miste een overtal om afstand te nemen in incasseerde via de IJzersterke midvoor de gelijkmaker 8-8.

VZ&PC kwam op nieuw weer aan de leiding door een benutte overtal 9-8 en overleefde tot tweemaal toe een man minder in het water. De Vriezenveense ploeg ontsnapte in de absolute eindfase nog aan de gelijkmaker en vierde de punten.

Setstanden

3-2
6-2
6-3
9-8

Aanstaande zaterdag staat de confrontatie met koploper OZ&PC uit Oldenzaal op het programma waarna de winterstop begint tot 28 januari.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer