Achilles wint ook van het Deventer Devinco en meld zich bovenaan de ranglijst

Zaterdag 10 december stond de lastige thuiswedstrijd tegen Devinco uit Deventer op het programma.
Op het veld komen beide ploegen elkaar ook tegen en eindigde de eerste confrontatie in een gelijkspel. De belangen voor deze wedstrijd waren vooraf groot, aangezien winst de Almeloërs een mooi uitgangspositie zouden geven, bovenin de ranglijst.

Devinco startte met veel passie en energie. Daarnaast begonnen zij met achterverdedigen, waardoor het aanvalsspel zowel hierdoor, als de vele fysieke confrontaties geregeld stil werd gelegd. Devinco had de beste start en kon langzaam en gestaag uitlopen naar een 2-5 voorsprong. Met name de afronding van de Almeloërs liet te wensen over en schoten werden van een te grote afstand genomen. Na een eerste time out, werd er geduldiger gespeeld, en werden de juiste kansen gepakt.

Na een 2-5 achterstand, werd een 7-5 voorsprong genomen, alvorens Devinco weer tot scoren kwam.
Met een stand van 10-9 werd de thee opgezocht.

Na rust werd het spel niet minder fysiek en Achilles had moeite om zich hierdoor niet van de wijs te laten brengen. Met veel rust en geduld, werd er wel een duidelijk veld overwicht gepakt. Ook verdedigend was het in de tweede helft beduidend beter en tactisch goed, om Devinco niet te laten scoren en er werd dan ook een duidelijke 14-9 voorsprong genomen.
In het restant van de wedstrijd kon er iets gas worden teruggenomen en werd het volwassen uitgespeeld.
Bij een stand van 21-17 floot de arbiter van dienst af.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Revival uit Terschuur op het programma, voordat een week later de kerstdagen aanbreken.