Manderveen verliest laatste duel voor de winterstop, DTC sluit eerste seizoenshelft goed af

Zondagmiddag stond het affiche DTC ‘07 tegen VV Manderveen op het programma. Een wedstrijd die vorig jaar in de 5e klasse werd afgewerkt. Deze jaargang een treffen tussen koploper DTC en Manderveen als nummer elf van de ranglijst. 

Manderveen koos ervoor om terug in zakken en DTC het spel te laten maken. In de omschakeling probeerden de bezoekers dan gevaarlijk te worden. Na ruim twintig minuten zagen de toeschouwers het eerst wapenfeit van de wedstrijd, namens DTC ’07. Niels Wessels werd vrij gespeeld aan de linkerkant, maar zijn schot met rechts miste kracht.

Tactisch steekspel

De eerste echte kans was ook voor DTC. Een afgemeten voorzet kon echter op wonderbaarlijke wijze niet worden ingegleden door David Westerhof. Aan de andere kant was Stef Oude Vrielink dichtbij de openingstreffer, zijn kopbal ging net over het doel. Tot de rust was het vooral een tactisch steekspel zonder weinig doelkansen. Voor VV Manderveen was Kevin Huzink nog het meest dichtbij, maar zijn schot met links ging ruim naast. Ruststand: 0-0.

In de benedenhoek

DTC ’07 begon goed aan de tweede helft. Niels Wessels was direct dichtbij, nadat hij een afvallende bal richting het doel schoot en deze net naast zag gaan. Namens Manderveen was Jorn Heidkamp tot tweemaal toe gevaarlijk, dichtbij een treffer kwam hij daarentegen niet. Deze viel uiteindelijk voor DTC, achter doelman Job Kuipers. Spits Sam Tebbe wist zich voorbij een drietal verdedigers van Manderveen te draaien en schoot raak in de benedenhoek.

Aanvallend onmachtig

De thuisploeg probeerde daarna direct de marge uit te breiden. Nijhuis was dichtbij met een schot, maar Kuipers bracht moeizaam redding. Een aanvallend onmachtig VV Manderveen kon in het laatste kwartier niet genoeg in de buurt van het vijandige doel komen, enkel Roy Huzink kon een poging wagen om de stand gelijk te trekken. Het bleef bij 1-0. Met deze verliespartij heeft Manderveen de eerste seizoenshelft afgesloten met 8 punten uit 11 wedstrijden.

VV Manderveen staat daarmee op de 11e plaats in de competitie. DTC ’07 heeft al 25 punten verzameld en staat op doelsaldo bovenaan in de 4e Klasse A. Direct na de winterstop staat voor Manderveen de uitwedstrijd tegen SV de Lutte op de rol. DTC start met een kraker, thuis tegen nummer 3 UD Weerselo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer