TVC ’28 kroont zich tot Herbstmeister

Op zondag 11 december speelde TVC ’28 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit bij de amateurs van VV Emmen. De thuisploeg was voor aanvang van de wedstrijd de hekkensluiter van de ranglijst van de 1e Klasse E, met 5 punten uit 9 wedstrijden. TVC verdedigde de koppositie met 23 punten behaald in 10 wedstrijden.

Op Maarten Oude Avenhuis (blessure) en Koen Fleer (schorsing) na, beschikte trainer Mensink over een verder fitte selectie. TVC ’28 begon sterk aan de wedstrijd, en in de tweede minuut was er al een eerste schot door Okke Schepers wat goed werd geblokt door de verdediging van Emmen.

Schitterend doelpunt

In de 7e minuut begon TVC aan een mooie aanval. Stef Snijders speelt de bal diep op Mart Groothuis. Zijn voorzet werd bij de tweede paal in één keer op de pantoffel genomen door Okke Schepers. Een schitterend doelpunt en dit bracht TVC ’28 de 0-1 voorsprong. TVC ging goed door en dit leverde kansen op via schoten van Koen Leemhuis en Mart Groothuis. Het enige wapenfeit van VV Emmen in de eerste helft was een vrije trap die goed werd gekeerd door de uitstekend keepende Ruud Hesselink. In de rebound was Marijn Frons er als de kippen bij om de bal middels een sliding over de achterlijn te werken.

Prima overwinning

Vlak voor rust ging Stefan Huiskes goed door richting het doel van Emmen en werd hij gevloerd blak buiten de zestien. Okke Schepers krulde de bal langs de muur en zette de 0-2 op het scorebord. In de tweede helft consolideerde TVC ’28 de voorsprong. Emmen kreeg een spaarzame kans maar was niet bij machte om te scoren. Dit mede als gevolg van de solide verdediging. TVC kreeg nog wel mogelijkheden om de score uit te breiden. Casper Sjoers en Maarten Booijnk wisten het net echter niet te vinden. Al met al een prima overwinning zo vlak voor de winterstop. De koppositie blijft hierdoor in handen van TVC ’28.

Op zaterdag 14 januari speelt TVC tegen eersteklasser Hulzense Boys, om 17.00 uur in Nijverdal. Vervolgens speelt TVC ’28 op dinsdag 17 januari in Tubbergen om 20.00 uur tegen vierde-divisionist DETO. TVC start met de tweede helft van de competitie op zondag 29 januari met een thuiswedstrijd tegen GVAV Rapiditas.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer