Heracles haalt uit tegen Dordrecht bij rentree Azzaoui, Scheperman uitgeschakeld

Heracles Almelo heeft de eerste seizoenshelft beklonken met het winterkampioenschap. De ploeg van trainer/coach John Lammers haalde vrijdagavond met 8-1 hard uit tegen FC Dordrecht.

Foto uit archief: Sportfoto-Oost.nl

Samuel Armenteros (3), Emil Hansson (3), Thomas Bruns en Nikolai Laursen namen de vele Almelose treffers samen voor hun rekening. Sem Scheperman…

Bezoekers langszij

Heracles kreeg in de achtste minuut de eerste kans, welke direct raak was. Marco Rente gaf een lange bal. Thomas Bruns legde de deze met zijn hoofd klaar voor Samuel Armenteros, die van dichtbij kon binnen tikken. De eerste mogelijkheid voor FC Dordrecht volgde enkele minuten later. De poging van Aliou Balde belandde naast het doel, waarna er zich een fase zonder kansen voordeed. Daarna kwamen de bezoekers langszij. Elso Brit gaf de voorzet, Aliou kon de bal met zijn borst binnenwerken.

Dodelijk effectief

Heracles Almelo liet daarna zien dodelijk effectief te zijn. Een voorzet van Navajo Bakboord belandde na 37 minuten spelen bij Emil Hansson, de linksbuiten schoot de bal onberispelijk binnen. Twee minuten later bracht Ruben Roosken de bal in het strafschopgebied, Thomas Bruns kopte binnen. De vierde kans en daarmee het vierde doelpunt kwam in de blessuretijd van het eerste bedrijf. Wederom een voorzet van Ruben Roosken werd met het hoofd binnengewerkt, deze keer door Samuel Armenteros.

Wederom effectief

FC Dordrecht begon goed aan de tweede helft. Samuele Longo kopte in de 48ste minuut van dichtbij over het doel, drie minuten daarop keerde Michael Brouwer een inzet van Aliou Balde. Daarna waren de Almeloërs wederom effectief. Een voorzet van Emil Hansson werd door Samuel Armenteros in de 67ste minuut behendig afgerond. Vijf minuten later gaf Emil Hansson de bal weer eens voor. De eerste poging van Nikolai Laursen werd nog gepareerd door Liam Bossin. De rebound ging echter wel binnen.

Rentree Azzaoui

Laursen leek twee minuten later ook de 7-1 te verzorgen. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. De slotfase werd ingeluid door een inzet van Abed Nankishi die in de 74ste minuut gekeerd door Liam Bossin. Daarna maakte Ismail Azzaoui zijn rentree. De invaller was in de tachtigste minuut zelfs betrokken bij de 7-1. Zijn assist werd door Emil Hansson met een van richting veranderd schot tot doelpunt gepromoveerd. Twee minuten later gaf Azzaoui wederom de assist op een treffer van Hansson. Zijn derde treffer maakte de aanvaller met een stift.

Zo werd na de 1-3 overwinning bij Roda JC een comfortabele zege geboekt op FC Dordrecht. Heracles Almelo sluit de eerste seizoenshelft en het kalenderjaar hiermee af als winterkampioen in de Eerste Divisie.

Scheperman uitgeschakeld

In de slotminuten van het duel viel Sem Scheperman uit met een zware blessure. “Gisteravond na de wedstrijd ben ik meteen naar het ziekenhuis gegaan om foto’s te maken”, vertelde Scheperman tegenover de officiële kanalen van de club uit Almelo. “Daaruit bleek dat ik mijn kuitbeen heb gebroken en onder het mes moet. Ik moet nu nog afwachten hoe de zwelling zich ontwikkelt, dus ik kan nog niet zeggen wanneer ik terug ben. Maar ik ga er zo hard mogelijk aan werken om te herstellen. Ik waardeer hoe de mensen in en rondom de club met mij meeleven en dat geeft mij kracht om snel weer terug te keren op het veld.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer