Apollo 8 sluit 2022 af met overwinning

Apollo 8 speelde op zaterdag 17 december de laatste competitiewedstrijd van 2022. Tegen VC Sneek werd een 2-0 achterstand omgebogen tot een overwinning in vijf sets.

Foto: Apollo 8

Apollo 8 opende dit eredivisieseizoen met een thuiswedstrijd tegen Friso Sneek. Na een 2-0 voorsprong gaf Apollo m8 de winst uit handen. De bezoekers gingen er in oktober met de winst van door. De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar moest Apollo 8 op bezoek bij Friso Sneek en was het spelbeeld omgekeerd. Dit keer was het de thuisploeg dat op 2-0 (25-15, 25-18) voorsprong kwam, maar was het Apollo 8 die de wedstrijd wist te kantelen in Borns voordeel (20-25, 15-25, 12-15) door in vijf sets te winnen.

Keihard gewerkt

‘We hadden in het begin weinig serve druk waardoor we in ons blok en verdediging weinig konden doen. Ook kwamen we er aanvallend niet doorheen. Vanaf set 3 werd dit een stuk beter waardoor we meer in ons eigen spel kwamen. We hebben ontzettend hard gewerkt en zijn super blij dat we na een 2-0 achterstand toch 2-3 winnen. Op naar een kleine break van wedstrijden zodat we in januari weer volle bak verder kunnen!’, licht spelverdeelster Charlotte Haar na de wedstrijd toe.

Debuut Roos Wessels

‘In de eerste twee sets konden we Sneek niet onder druk krijgen. De services die wij afleverden konden eenvoudig worden verwerkt door de passlijn van Sneek en dat zorgde ervoor dat iedere aanvalskans voor de tegenstander een punt was’, zegt trainer Bart Oosting. ‘Onze eigen aanval was onder de maat. We maakten in deze sets gewoonweg teveel aanvalsfouten. Met 25-15 en 25-18 was Sneek een klasse beter. Halverwege set drie kwam de ommekeer. Serverend en blokkerend was het een wereld van verschil met de eerste twee sets. De ingevallen spelverdeelster Charlotte Haar kon op de hoeken Lotte van der Horst en Jorieke Bodde veelvuldig succesvol bedienen. In verdedigend opzicht hebben we de hele wedstrijd hard gewerkt. Het verschil zat erin dat we in deze fase iedere lange rally met een aanval af wisten te maken. Al met al een verdiende overwinning die tot stond kwam door geloof te houden in elkaar en hard werken. Als je twee sets vrij dik verliest is het knap dat je de wedstrijd op basis van energie weet te kantelen. De wijze waarop is iets waar we in de 2e helft op verder kunnen bouwen. De pas 16-jarige Roos Wessels uit Dames 2 maakte haar basis eredivisie debuut en deed dat met verve. Met 13 punten, waaronder maar liefst 7 blokpunten, leverde zij een belangrijke bijdrage aan de overwinning’.

Kerst break

Na een korte break speelt Apollo 8 op donderdag 5 januari tegen de nummer laatst Arbo Rotterdam/ Fast. Het eerste fluitsignaal klinkt om 19.30 uur in sporthal De Veste in Borne.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer