Blauw Zwart wint met ruime cijfers van SDO (S)

Zaterdag stond voor Blauw Zwart de wedstrijd tegen SDO (S) op het programma. Bij aanvang van de wedstrijd stonden beide teams op 4 punten, om aansluiting te houden bij de top was het van belang om deze wedstrijd te winnen.

Om half 3 werd er afgegooid in sporthal ‘n Dikken. Blauw Zwart opende de score en wist binnen no time een 2-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Deze voorsprong werd al snel uitgebouwd. De Wierdenaren creëerden in de eerste helft veel kansen en wisten deze kansen ook af te maken. SDO werd overrompeld door het goede spel van Blauw Zwart, hierdoor stond er na 25 minuten spelen een stand van 11-1 op het scorebord. Vlak voor rust wist SDO toch nog twee keer de korf te vinden. De kleedkamer werd opgezocht met een stand van 12-3. Aan Blauw Zwart de taak om in de tweede helft deze lijn door te zetten.

In de tweede helft namen de Wierdenaren wat gas terug. Het lukte SDO om het verdedigend beter dicht te houden, waardoor Blauw Zwart moeite had om tot scoren te komen. Hierdoor scoorde SDO vier maal op rij (12-7). Ook Blauw Zwart wist weer tot scoren te komen en de overwinning werd probleemloos binnengehaald: eindstand 18-11. Hiermee bezet Blauw Zwart nu een gedeelde tweede plek op de ranglijst.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer