Heracles versterkt zich met Čestić, Lunding naar Aalesunds FK

Heracles heeft de selectie versterkt met de komst Sava Čestić. De 21-jarige centrale verdediger tekent in Almelo een contract tot medio 2026 en gaat spelen met nummer 6. Čestić genoot sinds zijn vetrek bij HNK Rijeka een transfervrije status.

Foto: NESImages

De geboren Duitser met Servische roots maakte deel uit van verschillende jeugdopleidingen, zoals die van FSV Frankfurt, Schalke 04 en 1. FC Köln. Bij Köln debuteerde hij in het profvoetbal. Sava Čestić speelde elf Bundesliga-wedstrijden, waarop hij in januari 2022 naar HNK Rijeka vertrok.

Mooie tijd

Čestić is blij met zijn overstap naar Heracles Almelo: “Ik ben al langer in contact met Heracles Almelo en ik ben blij om hier nu te zijn. Nederland is een land dat mij trekt door zowel de mensen als het voetbal dat hier wordt gespeeld. Ik hoop dat ik een mooie tijd tegemoet ga met alle mensen hier in Almelo.”

Buitenkans

“Sava is een buitenkans die nu voorbijkomt en ik ben blij dat wij ons hebben kunnen verzekeren van zijn komst”, vertelt technisch directeur Nico Jan Hoogma tegenover de officiële kanalen van de club uit Almelo. “Vanaf 2019 staat hij bij onze scouting op de radar en houden wij zijn ontwikkeling in de gaten. Hij debuteerde bij 1. FC Köln in de Bundesliga en maakte ook al zijn debuut voor de Servische nationale ploeg in de wedstrijden tegen Jamaica en Japan. Sava is een jonge speler met veel potentie en beschikt al over de nodige ervaring.”

Kasper Lunding

Kasper Lunding gaat daarentegen naar de achterdeur. De 23-jarige aanvaller vertrekt naar Aalesunds FK, waarmee Heracles Almelo een akkoord heeft bereikt over een definitieve transfer. Lunding verbindt zich daarmee tot 2026 aan Aalesunds. In oktober 2020 kwam hij over van het Deense Aarhus GF. In totaal kwam Lunding in 32 officiële wedstrijden in actie voor Heracles Almelo.

“Ik heb een fijne periode gehad in Almelo”, aldus Kasper Lunding. “Vanaf mijn komst heb ik me altijd goed gevoeld bij de club, maar het is tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik had natuurlijk gehoopt om vaker voor Heracles Almelo te spelen, maar daarom is het goed om nu deze stap te maken. Aalesunds biedt mij de kans om mezelf sportief te blijven ontwikkelen en daar kijk ik naar uit.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer