Bousema

Bousema kan niet stunten

De driebandenspelers van het Lochemse Bouwsema/JBScues hebben op de laatste speeldag in de eredivisie driebanden tegen koploper SIS Schoonmaak niet voor een stunt kunnen zorgen. Na een tussenstand van 2-2 werd het uiteindelijk 6-2 voor de thuisclub.

Foto: Jaap Gönning

In het eerste deel van de wedstrijd deden de vier spelers weinig voor elkaar onder. De beste prestatie aan de kan van de Achterhoekers kwam op naam van Frans van Schaik, die na 28 beurten Raymund Swertz met 36-40 de baas was. Halverwege keek de Amsterdammer nog tegen een 24-19 en 27-22 achterstand aan, maar mede door twee series van vijf caramboles kwam Van Schaik op een 33-38 voorsprong. In beurt 28 finishte hij als eerste en aangezien de Noord-Limburger, die nog geen partij verloren had, niet verder kwam dan drie caramboles in de nabeurt was de winst binnen. Op onder andere tafel keek Johan Loncelle tot aan de pauze tegen Jean van Erp constant tegen een achterstand aan. Dankzij series van vijf en acht caramboles kwam hij op een 26-29 voorsprong. Van Erp antwoordde met een serie van acht en finishte in de 24ste beurt. Loncelle moest in de nabeurt negen caramboles goed maken om remise te behalen, maar strandde bij de achtste.

In het tweede deel zetten de spelers van de thuisclub direct de toon. Eddy Merckx begon tegen Martin Horn met een serie van dertien caramboles en stond halverwege al op een 21-6 voorsprong. Horn kwam nog wel terug tot 23-16 en 30-22, maar de Belg was er niet van onder de indruk en finishte na 16 beurten. Horn kwam in de nabeurt niet verder dan 23 caramboles. Op de andere tafel bijna een identieke partij. Raimond Burgman was vanaf het begin de bovenliggende speler, 23-6 halverwege en werd uiteindelijk met 40-10 na 18 beurten de verdiende winnaar. Hij sloot in stijl af met een serie van zes caramboles.

“Als je terugkijkt en met name op de eerste twee partijen, dan hadden we hier een punt kunnen en misschien wel moeten pakken. Johan kwam goed terug en kreeg daarna toch wel een paar mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Martin en Stefan troffen in Eddy en Raimond sterke tegenstanders en liepen vanaf het begin achter de feiten aan. Zelf ben ik over mijn spel uitermate tevreden en met name omdat het mij gelukt is Raymund de eerste nederlaag van dit seizoen toe te brengen”, aldus Frans van Schaik die verder van mening was dat de strijd om de plaatsen twee drie om het kampioenschap nog lang niet beslist zijn. “Een goede tweede helft kan ons nog heel ver brengen”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer